Kıbrıs Müzakereleri - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Müzakereleri

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: "BM ve AB Rumların zamana oynamasına seyirci kalıyor.

14.11.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs barış müzakereleri konusunda Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin Rumların zamana oynamasına seyirci kaldığını belirterek, "Belli ki müzakereler Rumların isteksizliği nedeniyle uzayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC'nin kuruluşunun 31 yılı kutlamaları için ülkede bulunan CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Levent Gök'ü makamında kabul etti.

Kabulde konuşan Eroğlu, KKTC'nin bu noktaya gelişinde CHP'nin aldığı tarihi kararların önemli olduğunu belirterek, bir yandan KKTC'yi yaşatma kararlığını sürdürdüklerini, öte yandan müzakerelere devam ettiklerini söyledi.

Müzakerelerin uzun süredir devam ettiğine işaret eden Eroğlu, "Rumların zamana oynadığını" kaydetti. BM ve AB'nin Rumların zamana oynamasına seyirci kaldığını dile getiren Eroğlu, "Belli ki müzakereler Rumların isteksizliği nedeniyle uzayacak" diye konuştu.

"Gönül ister ki iki halkın barış içinde bir arada yaşayacağı bir anlaşmaya varılsın ama muhatabımız böyle bir düşünce içinde değil" diyen Eroğlu, CHP'ye de başarılar diledi.

Gök: "Kıbrıs Türk halkının yanındayız" -

Levent Gök de adada olmak ve kutlamalara katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'lilerin KKTC halkına selamlarını iletti.

KKTC'nin dünya ölçeğinde uğradığı haksızlıkların giderilmesi dileğini ifade eden Gök, KKTC'nin gelişmesi ve önünün açılması için verilen mücadelede Kıbrıs Türk halkının yanında olduklarını belirtti.

Devlet kuran bir parti olarak Kıbrıs'taki devletin kuruluş aşamalarını çok iyi bildiklerini aktaran Gök, ulusal bilincin gelişmesi açısından bu mücadelelerin zorunlu olduğunu sözlerine ekledi.

Görüşmenin sonunda Eroğlu, Gök'e hediye takdim etti. Gök daha sonra KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştü. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement