Kılıçdaroğlu, BTP Genel Başkanı Baş'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, BTP Genel Başkanı Baş'ı Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri temasları çerçevesinde Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş'ı ziyaret etti.

09.06.2014 13:44  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri temasları çerçevesinde Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'ı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Baş ve parti yönetimi ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, geniş ve büyük bir toplumsal uzlaşmayla cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin Türkiye'nin çıkarları açısından çok önemli olduğunu belirtti. BTP'nin bir ön çalışma yaparak, kendilerine yazılı bir metin de verdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu nedenle kendilerine ayrıca yürekten teşekkür ediyorum. Umuyorum önümüzdeki süreç içinde BTP'nin de kabul edeceği, destekleyeceği bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmış oluruz" dedi.

Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorusu üzerine, isim bazında ve adayın kadın ve ya erkek olacağı yönünde hiçbir görüşmenin şu ana kadar yapılmadığını belirtti. Sadece cumhurbaşkanın nitelikleri konusunda görüşmelerin yapıldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "BTP'nin Sayın Genel Başkanı da ifade etti, demokrasiye, kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmış, cumhuriyetin, halkın değerlerine saygı duyan bir cumhurbaşkanı adayı profili çizdi. Bu çerçevede biz de çalışmalarımızı yapıyoruz. Dolayısıyla özel bir isimlendirme şu ana kadar yapılmadı. Zaten bunu yapmak şu aşamada doğru da değil" dedi.

-BAŞ: "GEÇ KALDIK' DEDİM AMA..

BTP Genel Başkanı Baş da, gazetecilerin "Sizin aklınızdan geçen bir isim var mı?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkanıma ben, "isim belirlemede biraz geç kaldık' dedim. Bana kendileri dediler ki, "Şayet sizleri dinlemeden biz bir aday ortaya koymuş olsaydık, bu görüşmenin hiçbir manası olmayacaktı.' Ben de aynı görüşe sonradan katıldım. Şu anda biz de görüşümüzü beyan edersek halkı yönlendirmiş olur ve yapılan bu istişarenin bir manası olmamış olur. Onun için ben de şahsen gönlümde olanı şimdi dilimle söylemiyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, BTP Genel Başkanı Baş'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • BTP: Abdüllatif Şener gönlündeki cumhurbaşkanı adayı.. 1 0 Yanıtla

Advertisement