Kılıçdaroğlu - Fındıkta Düzenli Bir Fındık Politikasının Oluşturulması Lazım - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu - Fındıkta Düzenli Bir Fındık Politikasının Oluşturulması Lazım

Kılıçdaroğlu - Fındıkta Düzenli Bir Fındık Politikasının Oluşturulması Lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'nun Fatsa İlçesi Cumhuriyet Meydanı'ndakilerle oturarak çay içti.

20.09.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'nun Fatsa İlçesi Cumhuriyet Meydanı'ndakilerle oturarak çay içti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, fındık fiyatındaki sorunlara dikkat çekti. Ordu'da daha önce 'Fındık çalıştayı' düzenlediklerini, sorunun nasıl çözüleceğini de ifade ettiklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Fındık üreticilerinin sorunları yeni değil. Kalıcı çözümler lazım. Bir dönem oluyor, üretim artıyor, bu sefer fiyatlar yerlerde sürünüyor. Bunların önüne geçmek lazım. İstikrarlı, düzenli bir fındık politikasının oluşturulması lazım. Fındık borsasının, lisanslı depoculuğun oluşturulması lazım. Bazı bölgelerde fındık ağaçları yaşlı, onların yenilenmesi lazım. Ülkeyi yönetecek olan iktidarın bu bölgenin sorunlarına bakıp kalıcı çözümler üretmesi lazım. Ama bugüne kadar bu bölgede kalıcı çözümler üretilemedi. Göreceksiniz bir süre sonra yabancılar gelip fındık politikasını onlar belirleyecekler. Dolayısıyla yine mağdur olacak olan fındık üreticisi. Fındık üreticisinin artık uyanması lazım. Kendisine 14 yıldır katkı vermeyen, 14 yıldır kendi sorunlarını çözmeyen iktidarada 'ya kardeşim kusura bakma 14 yıldır denedik siz bu işi beceremediniz. Kusura bakmayın siz gidin, bu işi yaparım diyen biri var."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin TEDES uygulamasına ilişkin soruyu yanıtlarken, "Çağdaş ülkelerin yaptığı gibi bizim yollarda kendi denetimimizi yapmalıyız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Fatsa'ya bağlı Bolaman'da Hazinedaroğlu Konağı'nda Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'li Murat Hazinedar'ın konuğu olarak, beraberindekilerle birlikte yemek yedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu - Fındıkta Düzenli Bir Fındık Politikasının Oluşturulması Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement