Kılıçdaroğlu, Sultangazi'de Halka Seslendi - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu, Sultangazi'de Halka Seslendi

Kılıçdaroğlu, Sultangazi\'de Halka Seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere seslenerek, "Sizin için çalışacağım, sizin için mücadele edeceğim. Sizi göremeyen, sizi işsizliğe mahkum eden bir zihniyetle mücadele edeceğim" dedi.

02.06.2015 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere seslenerek, "Sizin için çalışacağım, sizin için mücadele edeceğim. Sizi göremeyen, sizi işsizliğe mahkum eden bir zihniyetle mücadele edeceğim" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Sultangazi'de düzenlenen mitinge katıldı. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte kalabalığı selamlayan Kılıçdaroğlu, ardından bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, "Seçim bildirgesini açıkladıktan sonra iktidarda olanların ezberleri bozuldu. Arkasından Merkez Türkiye projesini açıkladık, kimyaları bozuldu. Şimdi bize iktidar olma görevi düşüyor. Türkiye'yi içinde bulunduğu bataktan çıkarıp, çağdaş Türkiye'yi kurmak için yeniden harekete geçmemiz gerekiyor. Anadolu'yu, İstanbul'u şaha kaldırmamız gerekiyor. O yolculukta ben sadece sizlere güveniyorum. 13 yıldır iktidardalar. Ülkenin hiçbir sorununu çözmediler. Meydanlarda diyorlar ki 'neden hükümeti eleştirmiyorsun?' Ben de diyorum ki ben siyasi kavga istemiyorum. Ne yaptılar millet biliyor. Biz ne yapacağız onu anlatacağız. Söz veriyorum refahı tabana yayacağım, asgari ücreti 1500 lira yapacağım, emekliye iki maaş ikramiye vereceğim, taşeron uygulamasını bitireceğim, 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim" diye konuştu.

Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Sizin için çalışacağım, sizin için mücadele edeceğim. Sizi göremeyen, sizi işsizliğe mahkum eden bir zihniyetle mücadele edeceğim. Sizin alın terinizin karşılığı olan iş bulma vaadini yerine getireceğim. Her 5 gencimizden biri işsiz. İşsizlik sorununu çözmek benim boynumun borcudur" diye konuştu.

100 yılın projesini hazırladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Anadolu'yu güçlendireceğiz. 2 milyon 200 bin gencimize iş imkanı sağlayacağız. Artık insanlar ülkelerinden, bölgelerinden, köylerinden kopup büyük kentlerin varoşlarına gelmeyecekler. Herklerse bulunduğu yerde işi, aşı getireceğiz. 800 bin taşeron işçisi var. Gencecik çocuklarımız var ama iş güvenceleri yok. Onlara sözüm var. Taşeron uygulamasını kaldıracağım, onlara kadrolu iş vereceğim" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında hiçbir meydana yasak gelmeyeceğini ifade ederek, "Meydanlar bir siyasal iktidar tarafından yasaklanıyorsa bilin ki o siyasal iktidarın gidiş yolu gözükmüştür. Korktuğu için yasaklamaktadır. Düşünce özgürlüğünden korktuğu için yasaklamaktadır. Biz her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı bir Türkiye'yi sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız" dedi.

"Onlar yoksulluğu bilmezler, ben bilirim onlar işsizliği bilmezler, ben bilirim" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Eğer bir evde işsiz varsa o evde huzur yoktur. Eğer akşam tencere kaynamamışsa en büyük acıyı yine anneler çeker. 17 milyon yoksul 3 milyon 750 bin hanede oturuyor. Sevgili anneler CHP iktidarında ilk 4 yıl içinde hiçbir ailenin geliri aylık 700 doların altında olmayacak."

Kılıçdaroğlu, asgari ücreti 1500 liraya çıkaracaklarını ifade ederek, "Söz, Kılıçdaroğlu sözü, namus sözü. Ankara'da oturan beylerin hoşuna gitmedi. 1,5 milyon asgari ücretliye sesleniyorum; senin hakkını savunan benim. O zaman senden bir şey istiyorum, 7 Haziran'da sandığa git, sana 1500 lirayı fazla gören bu iktidara adam gibi dersini ver. Gidiyorlar beni işverenlere şikayet ediyorlar. Ama parlamentoya bir yasa getirmişler. Yabancıların çalıştırılması hakkında yasa tasarısı. 6 milyon 250 bin işsize sesleniyorum; senin çocuğun işsizliğin düşünen benim, onun için çabalayan benim. 7 Haziran'da sandığa gideceksin. Sen de deki 'ülkeyi ancak bataktan CHP kurtarabilir' " diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu, Sultangazi'de Halka Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement