Kilis'e İspanyol Gelin Geldi - Son Dakika
Güncel

Kilis'e İspanyol Gelin Geldi

Kilis\'e İspanyol Gelin Geldi

Kilisli 25 yaşındaki Ferhat Güven, 2 yıl önce Polonya'da tanıştığı İspanyol asıllı Rogvel Diegvez Amado ile Kilis'te evlendi.

11.05.2015 12:06  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilisli üniversite öğrencisi 25 yaşındaki Ferhat Güven, 2 yıl önce Polonya'da tanıştığı aynı yaştaki İspanyol üniversite öğrencisi Rogvel Diegvez Amado ile memleketinin geleneklerine göre düzenlenen düğünle dünya evine girdi.

ERASMUS YAPARKEN TANIŞTI

7 Aralık Üniversitesi İktisat Fakültesi son sınıf öğrencisi Ferhat Güven, 2 yıl önce Erasmus programı kapsamında gittiği Polonya'da, aynı uygulama ile bu ülkede bulunan İspanya Universidad de Vigo Üniversitesi öğrencisi Rogvel Diegvez Amado ile tanıştı. İkili arasında başlayan arkadaşlık ülkelerine döndükten sonra internet ve telefon aracılığıyla devam etti ve aşka dönüştü.

İKİNCİ DÜĞÜN İSPANYA'DA

Bu yıl başında evlenmeye karar veren çift, hem Türkiye hem de İspanya'da düğün yapma konusunda anlaştı. Hafta sonu Kilis'te yapılan ilk düğünde İspanyol geline Türk usulü düğün yapıldı. İspanya'dan davetlilerin de katıldığı düğünde genç çift dans etti, halay çekti. Düğün pastasının kesilmesinin ardından nikah kıyan çiftin 25 Ağustos'ta da İspanya'da düğün yapacakları öğrenildi.

İNGİLİZCE İLE ANLAŞIYORLAR

Polonya'da tanıştığı İspanyol Amado ile evlendiği için mutlu olduğunu ifade eden Kilisli damat Ferhat Güven, "Diegvez Amado ile 2 yıldır birlikteyiz. Ortak dilimiz İngilizce ve çok güzel anlaşıyoruz. Kendisini çok seviyorum" dedi.

"TÜRKİYE'DE KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM"

İspanyol gelin Diegvez Amado ise 2 yıl önce gittiği Polonya'da Ferhat Güven ile tanıştığını belirterek, "İki yıl birlikteliğimiz sonunda evlenmeye karar verdik. Türk düğününü çok sevdim. Türkiye'de kendimi çok iyi hissediyorum. Farklı bir kültürü tanıdığım için ayrıca mutlu oldum. İlk defa Türkiye'ye geldim. Türkiye'deki insanlar bana yabancılık çektirmedi." diye konuştu.




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kilis'e İspanyol Gelin Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement