Kırgızistan'ın Avrasya Gümrük Birliği'ne Üyelik Müzakereleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan'ın Avrasya Gümrük Birliği'ne Üyelik Müzakereleri Başladı

Kırgızistan\'ın Avrasya Gümrük Birliği\'ne Üyelik Müzakereleri Başladı

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 29 Mayıs'ta gerçekleştirilen Avrasya Gümrük Birliği üye ülke liderleri zirvesinde, Kırgızistan'ı Gümrük Birliği'ne götürecek yol haritasının kabul edilmesinin ardından, müzakereler bugün itibariyle başladı.

26.07.2014 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 29 Mayıs'ta gerçekleştirilen Avrasya Gümrük Birliği üye ülke liderleri zirvesinde, Kırgızistan'ı Gümrük Birliği'ne götürecek yol haritasının kabul edilmesinin ardından, müzakereler bugün itibariyle başladı.

Issık Göl eyaletinin Çolpon Ata kentinde Kırgızistan'ın Gümrük Birliği üyeliği ile ilgili müzakerelerin görüşüldüğü toplantıya Başbakan Coomart Otorbayev, Kazakistan Başbakan Birincisi Yardımcısı Bakıtjan Sagintayev, her iki ülkenin hükümet üyeleri, bazı yerel yönetimlerinin ve devlet organların yetkilileri katıldı.

Başbakanlık Basın Merkezi'den yapılan açıklamada, Kazakistan heyeti ile Kırgızistan'ın, Rusya, Belarus ve Kazakistan'ın oluşturduğu gümrük birliği üyeliğine ilişkin yol haritasındaki maddelerin masaya yatırıldığı belirtildi.

Akipress Haber Ajansı'nın haberine göre, Kırgızistan'ın Avrasya Gümrük Birliği'ne götürecek kanunların daha önce belirlenen takvim içinde meclisten geçirilmesi konusunun ele alındığını toplantıda, Kırgız-Kazak ilişkilerini ilgilendiren enerji ve ekonomik işbirliği konuların da görüşüldüğü ifade edildi.

Koalisyon hükümeti, Gümrük Birliği'ne üye olmak için başvuru yapma kararını 11 Nisan 2011'de almıştı. Astana'da 29 Mayıs 2014 tarihinde Kırgızistan'ın da katılım yol haritasını içeren yasanın ülke parlamentosundan geçmesinin ardından, 2015 başlarında birliğe dahil olması planlanıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan'ın Avrasya Gümrük Birliği'ne Üyelik Müzakereleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement