Kırıkkale'de Anıza Ekim Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Anıza Ekim Uygulaması

Kırıkkale'de, anıza arpa fiğ karışımı yem bitkisi ekimi yapıldı.

11.10.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de, anıza arpa fiğ karışımı yem bitkisi ekimi yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Karakeçili ilçesine bağlı Akkoşan köyünde İsmail Sağlam'a ait arazide yapılan ekim öncesi gazetecilere bilgi verdi.

Kentin bu yıl ilk kez Çevre Amaçlı Tarım Alanlarının Korunması Projesi (ÇATAK) kapsamına alındığını belirten Kırbaş, bu çalışmaların gelecek yıllarda kent tarımına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Gelecek nesillere daha sağlıklı bir toprak ve çevre bırakılacağını, bu vesileyle anız yangınlarının toprağa ve çevreye verdiği zararın önüne geçileceğini ifade eden Kırbaş, şunları kaydetti:

"Anıza ekim yöntemi sayesinde üreticilerimiz girdi ve işçilik maliyetlerinin de düşmesiyle daha karlı bir üretim yapacak. ÇATAK Projesi kapsamında bu yıl kentte, 95 çiftçi tarafından 5 bin 346 dekar alanda uygulama yapılacak. Bu çiftçilerimize de yaklaşık 2 milyon lira destekleme ödemesi yapılacak. Program 3 yıl sürecek. Bu kapsamda hassas alan olarak belirlenen Karakeçili ilçemiz Akkoşan köyünden başvuran 7 üreticimiz toplam 541 dekar alanda, Bahşılı ilçemiz Karaahmetli ve Çamlıca köylerinden başvuran 17 üreticimiz ise toplam 319 dekar alanda anıza ekim uygulaması yapacak."

Açıklamanın ardından, anıza arpa fiğ karışımı yem bitkisi ekimi yapıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Anıza Ekim Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement