Kırıkkale'de Hacı Kafilesi Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Hacı Kafilesi Uğurlandı

Kırıkkale'de bu yıl kutsal topraklara gidecek 173 kişilik hacı kafilesi dualarla uğurlandı.

20.09.2014 15:42  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de bu yıl kutsal topraklara gidecek 173 kişilik hacı kafilesi dualarla uğurlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yaptığı konuşmada, hacı adaylarının omuzlarında büyük bir manevi sorumluluk ve mesuliyet olduğunu ifade ederek hacı adaylarından tüm İslam alemi için dua etmelerini istedi.

Saygılı, "Hacı adayları, dünyanın dört bir tarafından gelen kardeşleriyle eşitlenme bilincine sahip olacağı bir yolculuğa çıkıyorlar. Bu yolculuğa çıkan hacı adaylarının Peygamber Efendimizin mübarek nitelendirmeleriyle Allah'ın misafiri adını almaktadırlar" dedi.

İl Müftüsü Bekir Gerek de Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 200 bin kişinin hacca gitmek için sıra beklediğini söyledi.

Bu yıl 60 bin hacının mukaddes beldelere gideceğini belirten Gerek, gelecek yıllarda daha fazla vatandaşın kutsal topraklara gitmesi temennisinde bulundu.

Hacı adaylarına haccın önemini anlatan Gerek, şunları kaydetti:

"O mukaddes topraklara giden hacı adaylarımız için çok daha önemli bir gün. Kendilerinin hayırla, huzurla, sağlıkla mukaddes topraklara gitmelerini, oradaki vazifelerini yapmalarını ve aynı mutlulukla dönmelerini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Allah bu imkanı kendilerine verdiği için tüm hacılarımızın şükretmesi lazımdır. Hac yolculuğu, Beytullah'a, Arafat'a, peygamberlere, tarihe, kardeşliğe yolculuktur. Hacı adaylarımızın yolu açık olsun." - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Hacı Kafilesi Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement