Kırıkkale'de Kaçak Avcılara Tekneli Takip - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Kaçak Avcılara Tekneli Takip

Kırıkkale\'de Kaçak Avcılara Tekneli Takip

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kapulukaya Baraj Gölü'nde kaçak balık avlayan kişileri tekneyle takip edecek.

14.12.2014 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kapulukaya Baraj Gölü'nde kaçak balık avlayan kişileri tekneyle takip edecek. Su ürünleri araştırmaları da yapmak üzere kullanılacak 4.5 metre boyunda 37 bin TL'ye tekne alındı.

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bünyesine kazandırdığı 3 personel taşıma kapasiteli tekne ile Kapulukaya Baraj gölünde kaçak balıkçılık yapan avcılarla anında mücadele edecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdürlüğü genel bütçe olanaklarıyla yaklaşık 37 bin TL'ye satın alınan teknenin 4.5 metre boyunda, 30 beygir gücünde ve taşınabilir özellikte olduğunu söyledi. Recep Kırbaş, bu teknenın kaçak balıkçılık yapan kişilerle mücadelenin yanı sıra aynı zamanda su ürünleri araştırmaları da yapmak üzere kullanılacağını söyledi. Kırbaş, şöyle dedi:

"İlimizde bugüne kadar böyle bir kontrol teknesinin olmaması büyük bir eksiklikti. Biz geç de olsa bunu gerçekleştirdik. İlimizin içinden geçen Kızılırmak ve üzerinde bulunan göletleri korumamız gerekmektedir. İşte bu teknenin son derece faydalı hizmetler vereceğine inanıyoruz. Satın aldığımız teknemizle sadece kaçak balık avcılığını kontrol etmek değil, aynı zamanda su ürünleri araştırmaları da yapmak istiyoruz." - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Kaçak Avcılara Tekneli Takip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement