Kırıkkale'de Savunma Sanayisi Ürünleri Sergilendi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Savunma Sanayisi Ürünleri Sergilendi

Kırıkkale\'de Savunma Sanayisi Ürünleri Sergilendi

MKE ile Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Ağır Silah ve Çelik Fabrikasında Savunma Sanayi'nin tedarikçi ürün sergisi açıldı.

13.09.2013 20:27  Güncelleme: 18:00

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) ile Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Ağır Silah ve Çelik Sergiye, MKE Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirdöğen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nurettin Aydın, sanayiciler ve davetliler katıldı. Açılış öncesinde konuşan MKE Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirdöğen, üretilen ürünlerde kullanılan komponetlerin yüzde 40'ının alt yüklenicilerden temin edildiğini ifade etti.Kırıkkaleli sanayicilerinde savunma sanayine önem vermesi gerektiğinin altını çizen Demirdöğen, amaçlarının Kırıkkaleli sanayicileri teşvik etmek olduğunu vurguladı.

Demirdöğen, ''Savunma sanayine ürün sağlayan kuruluşların mutlaka güçlü olması, teknolojik alt yapıları kurmaları gerekiyor. MKEK geçmişte bütün ürünlerini kendi üretmek üzerine kurgulanmıştır. Ancak gelişen dünyaya paralel olarak da kendini geliştirme ihtiyacı hissetmiş, daha ziyade teknolojik ürünlere yoğunlaşmaya başlamıştır. Kritik ürünleri kendi üretmeye devam etmiş ancak kritik olmayan ürünleri de alt yüklenicilerden temin etmeye çalışmıştır. Aktif olarak çalıştığımız bine yakın alt yüklenici var. MKEK'nin 5 yıllık stratejik planında bir hedef var o da alt yüklenicilerden karşılanma oranını yüzde 70'lere çıkarmaktır. Bu şekilde bu oranlar artacak, devam edecek.'' şeklinde konuştu.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, kentte iki ayrı Organize Sanayi Bölgesi'nin bulunduğunu belirterek, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ile birlikte kentin sanayi bakımından büyüyebileceğini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Savunma Sanayisi Ürünleri Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement