Kırklareli'de Kurulması Planlanan Termik Santral - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'de Kurulması Planlanan Termik Santral

Kırklareli\'de Kurulması Planlanan Termik Santral

Termik santral projesine karşı, "Yerel Çevre Platformu" oluşturuldu İğneada Belediye Başkanı Işık: "Longoz ormanlarımız, milli parkımız, denizimiz, sahilimiz ve temiz havamız tehlike altında"

26.01.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesi, Beğendik Köyü sınırları içerisinde kurulması planlanan termik santral projesine karşı, "Yerel Çevre Platformu" oluşturuldu.

İğenada Belediye Başkanı Tahir Işık, İğneada'da bir otelin toplantı salonunda düzenlenen programda, Longoz ormanlarının yok olmaması amacıyla, gazetecilerden ve çevre gönüllülerinden oluşan, "Yerel Çevre Platformu" oluşturulduğunu söyledi.

"Yerel Çevre Platformu"nun termik santralin kurulmaması için bir takım çalışmalar yapacağını belirten Işık, "Longoz ormanlarımız, milli parkımız, denizimiz, sahilimiz ve temiz havamız tehlike altında. Bu santral kurulursa bugün övündüğümüz ve gururla tüm dünyaya bahsettiğimiz doğal güzelliğimiz, tabiat varlığımız yok olacak. Termik santralin bölgemizde kurulmaması için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Termik santral kurulmaması için mücadele edeceklerini anlatan Işık, şöyle devam etti:

"Doğamız, havamız kirlenir, ormanlarımız yok olursa turistler, tatilciler buraya gelmek istemeyecek. Deniz suyu ile soğutulması planlanan santral, deniz sıcaklığının 3-4 derece artmasını sağlayacak. Bu da beraberinde denizimizin kirlenmesine, bir takım deniz canlılarının yok olmasına neden olacak. Balıkçılarımız da bu durumdan son derece etkilenecek.

Yaklaşık 1,5 yıl önce Beğendik köyünde termik santral kurma istemiyle karşı karşıya kalmıştık. ÇET toplantısına karşı güçlü bir topluluk oluşturduk ve bir takım çalışmalar yaparak ÇET sürecini durdurduk. Ancak termik santrali kurmak isteyen şirket bölgemizde yine 3 aydır çeşitli faaliyetlerde bulunmaya çalışıyor. Biran önce harekete geçmeliyiz. Bu konuda strateji geliştirmek ve çözüm üretmek üzere kurduğumuz yerel çevre platformu bir takım çalışmalar yapacak. Termik santralin kurulmaması için santralin doğamıza, havamıza, denizimize vereceği zararları araştırarak rapor halinde ilgili yerlere göndereceğiz."

Düzenlenen programa Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Beğendik köyü muhtarı Zeki Ercan, İl Genel Meclis Başkanı Behçet Şen, Çevre Hukuku Derneği Başkan Yardımcısı Mukadder Özbay ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'de Kurulması Planlanan Termik Santral - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement