Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'den Kısa Kısa

"Kovan Yenileme Projesi"

10.05.2014 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce "Kovan Yenileme Projesi" kapsamında 162 kovan düzenlenen törenle dağıtıldı.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvan Müdür Yardımcısı Erman Kirendibi, Kıyıköy Belediyesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Kovan Yenileme Projesi"nin İl Özel İdaresi'nin destekleri ile alındığını söyledi.

Arıcılık faaliyetlerini önemsediklerini ifade eden Kirendibi, Kırklareli'de arıcılığın daha da gelişmesi için çalıştıklarını belirtti.

Vize Kaymakamı Murat Duru, Kırklareli Artı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Rıdvan Ulus ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Meltem Özalp'in katıldığı törende, 162 kovan Kıyıköy beldesi ile Kışlacık, Kızılağaç, Hamidiye, Balkaya, Aksicim köylerindeki 42 arı yetiştiricisine teslim edildi.

"Çilek Yetiştiriciliği Projesi"

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce "Çilek Yetiştiriciliği Projesi" tamamlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 Nisan Pazartesi günü Demirköy ilçesinde 2 dekar alanda "Çilek Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında çilek fidesi dikildi.

Toprak işleme, yastık hazırlama, damlama sulama sisteminin kurulması, yastıkların üzerinin plastik örtüyle kaplanmasının ardından fide dikim işlerinin sona erdiği bildirildi.

Açıklamada, çilek fidelerinin çiçek açmasıyla birlikte projenin tamamlandığı kaydedildi.

ÖNDER Başkanı Korkut, Eser'i ziyaret etti

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Korkut, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eser'i ziyaret etti.

Korkut ile birlikte Aşiyan Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Derneği Başkanı ve Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa Keskin, Kırklareli Üniversitesi Afrika Araştırmaları, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yayla, Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Öğretim Görevlisi Muhammet Atalay'da ziyarette bulundu.

Korkut, ziyarette dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eser'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement