Kırklareli'nde Şehitler İçin Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nde Şehitler İçin Oturma Eylemi

Kırklareli\'nde Şehitler İçin Oturma Eylemi

Kırklareli'nde ellerinde Türk bayrakları toplanan 300 kişilik kalabalık, Atatürk anıtında bir araya gelerek Dağlıca kırsalında PKK teröristlerin saldırı sonucu şehit olan askerler için oturma eylemi yaptı.

08.09.2015 05:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nde ellerinde Türk bayrakları toplanan 300 kişilik kalabalık, Atatürk anıtında bir araya gelerek Dağlıca kırsalında PKK teröristlerin saldırı sonucu şehit olan askerler için oturma eylemi yaptı.

Sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen protesto eylemine yaklaşık 300 kişi katıldı. Valilik önünde toplanan kalabalık sloganlar atarken, Atatürk anıtı önünde de oturma eylemi yaptı. Dağlıca kırsalında PKK'lı teröristlerin 16 askeri şehit etmesi protesto edilirken, terör lanetlendi.

Kalabalık adına konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Kırklareli Şube Başkanı Hayri Girgin son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek, 'Ülkemizde bir savaş yok. Ülkemizde terörle mücadele var. Bunların üzerinden beslenenler var. Şehitlerimizin kanından beslenenler var. Kulakları var, işitmezler. Bugün dedik Dağlıca yüreğimizi dağladı. Bu günde dedik ki dudaklarımızla değil, yüreğimizle konuşalım. Yüreği olanlar varsa anlasın. İnterneti hepimiz kullanıyoruz. Lütfen İnternetteki duyarlılığımızı lütfen alanlara indirelim dedi.

Oturma eylemine katılan Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu da terörün amacının birlik içinde yaşayanlara korku salmak olduğunu belirterek, 'O çocukların hepsi bizim çocuklarımız. Askerimiz, polisimiz, vatandaşımız, özellikle güvenlik güçlerimizin suçu bu vatan topraklarını savunmak. Bu Cumhuriyete sahip çıkmak. Kanla çizilmiş bu sınırlar içerisinde birlik içinde yaşayan bu insanların korku sokmak, nifak sokmak istiyorlarö şeklinde konuştu.

Kalabalık yarım saatlik oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırklareli'nde Şehitler İçin Oturma Eylemi - Son Dakika


Advertisement