Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ardından - - Son Dakika
Güncel

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ardından -

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamda ve anlamına uygun şekilde düzenleneceğini söyledi.

23.06.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamda ve anlamına uygun şekilde düzenleneceğini söyledi.

Gürkan, kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda, Kırkpınar'ın gelişmesi ve büyümesi için canı gönülden katkı sunan herkese teşekkür etti. Kırkpınar zamanı Tunca Nehri'nin debisinin artığını belirten Gürkan, şöyle konuştu:

"Kuzey Bulgaristan'daki aşırı yağışlar nedeniyle Kırkpınar'ın yaklaşık 4 gününü selle, suyla mücadele ederek geçirdik. DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın'a ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkan Yardımcısı arkadaşlarım geceli gündüzlü çalıştı, Onlara da çok teşekkür ediyorum."

Gürkan, yaptıkları çalışmaların zaman zaman sosyal medyadan eleştirildiğini ifade etti. Eleştirilerin haksız olduğunu aktaran Gürkan, şöyle devam etti:

"Bazı sosyal medya kahramanı arkadaşlarımız, belediyenin oradaki pompalarını, vidanjörlerini, hangi amaca hizmetse, hangi akla hizmetse alıp, 'Vay bu kadar kötü görüntü mü olur, Kırkpınar'da bu kadar çirkin görüntü mü olur' dedi. Tunca'dan Kırkpınar alanını etkileyen bir tane rögar kapağı var, bir tane de mazgal var. Gidip o vidanjörleri tavuk ormanına kuracak halimiz yoktu. Kusura bakmasın arkadaşlar. Onların göz estetiklerini rahatsız ettiğimiz için özür diliyorum ama başka rögar yoktu. Onların göstereceği bir rögar varsa oradan da çekebilirdik vidanjörlerle."

Gürkan, her şeye rağmen bu yıl Kırkpınar etkinliklerinin başarılı olduğunu ancak çok başarılı olduğunu söyleyemeyeceğini vurguladı. Bu yıl Kırkpınar'ın geçen yıllara göre farklı olduğunu dile getiren Gürkan, şunları kaydetti:

"Kırkpınar'da geçmiş yıllara göre radikal değişiklikler olmuştur. Örneğin Kırkpınar'da bir tane dahi seyyar satıcı olmamıştır. Hani o çok söylenen söz vardı ya 'Kırkpınar panayır panayır' diye, bu yıl en azından panayır görüntüsü yoktu Kırkpınar'da. Kırkpınar'la ilgili eksiklikler yıl boyunca görüşülecek. Tarihi güreşler önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamda ve anlamına uygun şekilde düzenlenecek."

Kırkpınar Yağlı Güreşleri\'nin ardından -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ardından - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement