Kırmızı Etiketli Asansörler Mühürlenecek - Son Dakika
Yerel

Kırmızı Etiketli Asansörler Mühürlenecek

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü tarafından 2015 yılı asansör bakım ve fenni muayenelerinin yapılmasına Kumluca'dan başlandı.

20.02.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü tarafından 2015 yılı asansör bakım ve fenni muayenelerinin yapılmasına Kumluca'dan başlandı.

TSE Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü yetkilileri, Kumluca'da ilk olarak belediyeye ait hizmet binası asansörünü denetledi. Denetimde, asansörün üretim yılı, modeli, kullanım şekli, makine ekipmanı, güvenlik tedbirleri incelendi.

TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asansörlerin hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade etti. Asansör muayenesinin yaklaşık yarım saat sürdüğünü kaydeden Özdamar, testlerden geçen asansörlere yeşil, eksiklikleri bir yıl içinde giderilmesi tavsiye edilen asansörlere sarı etiket yapıştırıldığını belirtti.

Kontrollerde standartları geçemeyen asansörlere ise kırmızı etiket yapıştırıldığını anlatan Özdamar, "Kırmızı etiket yapıştırılan asansörler can ve mal güvenliği açısından kesinlikle kullanılması uygun değil demektir. Bunun kullanımı kesinlikle yasaktır. Can ve mal güvenliği açısından tespit edilen eksiklikler giderilene kadar asansörler mühürlenecektir" diye konuştu.

Geçmiş yıllarda bölgedeki asansörlerin uygunluğunun yüzde 20'leri geçmediğini vurgulayan Özdamar, son üç yıldır yaptıkları denetimlerle bu verilerin yüzde 80'lere yükseldiğini, TSE olarak yıl sonuna kadar hedeflerinin bu oranı yüzde 85'lere çıkartmak olduğunu bildirdi.

Kumluca Belediye Başkan Vekili Ramazan Kızılkaya da ilçe genelinde kullanılan asansörler konusunda çok hassas davrandıklarını, asansörlerin periyodik bakımları konusunda tüm bina yöneticilerini uyardıklarını söyledi.

Kızılkaya, olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşların asansörlerin bakım ve fenni muayeneleri konusunda hassas davranmaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırmızı Etiketli Asansörler Mühürlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement