Kırsalda Refah Gıdada Güven - Son Dakika
Yerel

Kırsalda Refah Gıdada Güven

Kırsalda Refah Gıdada Güven

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, tarım sektörünün tüm faaliyetlerinin öncelikle gıda üretimine yönelik olduğunu belirterek özellikle kırsal refahın artırılmasının, tarıma ve dolayısıyla gıda güvencesine olan olumlu etkilerine dikkat çekti.

16.10.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, 1 6 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, tarım sektörünün tüm faaliyetlerinin öncelikle gıda üretimine yönelik olduğunu belirterek özellikle kırsal refahın artırılmasının, tarıma ve dolayısıyla gıda güvencesine olan olumlu etkilerine dikkat çekti.

Söğüt, yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlandığını, her yıl FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinde, gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konuların gündeme taşındığını, küresel anlamda büyük önem arz eden açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekilmeye çalışıldığını, bu yıl dünya gıda günü etkinlikleri için ana temanın "Kırsal Refahın Artırılması İçin Sosyal Koruma ve Tarım" olarak belirlendiğini ifade etti.

Türkiye'de son yıllarda kırsal refahın artırılması için uygulamaya konan sosyal koruma programlarına vurgu yapan Söğüt, "Ülkemizde uygulanan ürün desteklemeleri, tarım sigortaları ve kalifiye iş gücü yetiştirmeye yönelik programların sonuçları göstermiştir ki, kırsalda yaşayan yoksul aileler sosyal destek aldıklarında risk ve krizleri daha iyi yönetebilmektedirler. Çünkü sosyal destek alan aileler kendilerini finansal olarak güvende hissediyor, tarımsal yatırımlarını artırmaya ve daha karlı geçim yollarını seçmeye yöneliyorlar. Bu durum yerel ekonomiye fayda sağlarken yöresel ürün ve hizmetlere olan talebi de artırmaktadır" dedi.

Adana'da 35 bin çiftçi ailesinin tarımsal üretimle uğraştığını ve Adana'nın sahip olduğu yüksek tarımsal potansiyel ile önemli bir tarımsal ürün ve gıda üretim merkezi olduğunu söyleyen Söğüt, Adana çiftçilerini risklere karşı korumak ve refahlarını artırmak amacıyla geliştirilen ulusal ve yerel sosyal koruma programları hakkında eğitim ve yayım faaliyetleri yaptıklarını, bu konuda belirgin bir farkındalık oluşturduklarını, bu sayede çiftçilerin tamamının kendilerine uygun olan bir veya birkaç sosyal koruma programından yararlandığını söyledi.

Söğüt, ayrıca gıda güvencesi kadar gıda güvenilirliğine de önem verdiklerini bu nedenle çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği anlayışıyla üretim gerçekleştirilmesine yönelik faaliyetlere ağırlık verdiklerini söyleyerek, yılda ortalama 25 bin denetim gerçekleştirdiklerini ve bu denetimlerde aynı zamanda rehberlik yaptıklarını ve asıl amaçlarının gıda güvencesi ve gıda güvenilirliğini sağlamak olduğunu dile getirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırsalda Refah Gıdada Güven - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement