Kırsaldaki Üreticiler Eğitiliyor - Son Dakika
Yerel

Kırsaldaki Üreticiler Eğitiliyor

Kırsaldaki Üreticiler Eğitiliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ‘Üreticilerimizi Eğitelim, Kaliteli Ürün Yetiştirilelim’ sloganı ile yola çıkarak, kırsaldaki üreticilere eğitim programı düzenledi.

04.04.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 'Üreticilerimizi Eğitelim, Kaliteli Ürün Yetiştirilelim' sloganı ile yola çıkarak, kırsaldaki üreticilere eğitim programı düzenledi.

Toplam 5 etapta gerçekleşecek olan eğitim programının birinci etabı 1 Nisan tarihinde Tarsus'un Karadiken Mahallesi'nde gerçekleşti. 2 Nisan tarihinde ise Adana TAYEM'de modern tesislerde uzmanlar tarafından, damla sulama sistemlerinden budama sistemlerine varıncaya kadar, tarım teknolojilerindeki son gelişmeler üreticilere yerinde anlatıldı ve uygulama sahalarında eğitim verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdar Gökçek, düzenlenen eğitim programının amacının, kırsaldaki üreticilerin kaliteli ürün yetiştirebilmesini sağlamak olduğunu vurguladı. Gökçek, "Eğitimimiz teorik ve uygulamalı olarak iki aşamadan oluşuyor. Konularında uzman eğitimciler tarafından çiftçilere yerinde uygulamalı eğitim veriliyor. Üreticilerimiz de aldıkları eğitimden memnun kaldılar. Amacımıza ulaşmanın mutluluğu içindeyiz" dedi.

30 Nisan tarihine kadar devam edecek olan eğitim programı, Toroslar, Mezitli, Akdeniz ve Erdemli ilçelerinde yapılacak. Toplam 5 etapta tamamlanacak olan eğitim programı kapsamında, 25 kırsal mahallede 600 çiftçiye ulaşılması hedefleniyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırsaldaki Üreticiler Eğitiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement