Kırşehir'de "15 Temmuz Darbesi ve Medya" Söyleşisi - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de "15 Temmuz Darbesi ve Medya" Söyleşisi

Kırşehir\'de "15 Temmuz Darbesi ve Medya" Söyleşisi

Ahi Evran Üniversitesi'nde, "15 Temmuz Darbesi ve Medya" söyleşisi gerçekleştirildi.

09.03.2017 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahi Evran Üniversitesi'nde, "15 Temmuz Darbesi ve Medya" söyleşisi gerçekleştirildi.

Fen- Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Atv Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, Kanal 24 Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel ve Akit Gazetesi yazarı Sinan Burhan konuşmacı olarak katıldı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, söyleşinin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin dik duruşu sayesinde püskürtüldüğünü ve meydanları dolduran halkın ölüme karşı durduğunu söyledi.

Kahramanların ölümün korkusunu korkuttuklarını vurgulayan Vali Şentürk, şöyle konuştu:

"Şerden hayır çıkar. 15 Temmuz gecesi şerden ülkemiz için hayır çıkmıştır. Ülkemiz 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Fakat aziz milletimizin büyük ve onurlu mücadelesi ile hainlere gereken cevap verildi. Bu darbe girişimi tarihimizin en alçak ihanetidir. Türk ordusu hiçbir zaman kendi milletine kurşun sıkmamıştır. Bu topraklar dünyanın en güçlü ordularına mezar olur. 15 Temmuz, milletimizin büyük bir ruh haliyle verdiği mücadele sonucu şanlı bir direnişe dönüştü. Bu duygularla, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum."

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise, mesele vatan olduğunda bütün milletin nasıl tek vücut olduğunu bütün dünyaya gösterdiğine işaret ederek, millet olarak herkese düşen görevin yaşanan zor durumlarda tek vücut olabilmek olduğunu kaydetti.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da, bu tür haince darbe girişimlerine kesinlikle fırsat verilmeyeceğini, bunun yolunun da iyi bir eğitimden geçtiğini aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından gazeteciler Emin Pazarcı, Mehmet Acet, Şebnem Bursalı, Melik Yiğitel ve yazar Sinan Burhan, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Soru-cevap şeklinde devam eden söyleşiye daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de '15 Temmuz Darbesi ve Medya' Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement