Kırşehir' de Yakılan İşyerinde Anlamlı Pankart - Son Dakika
Güncel

Kırşehir' de Yakılan İşyerinde Anlamlı Pankart

Kırşehir\' de Yakılan İşyerinde Anlamlı Pankart

Kırşehir'de önceki günkü terörü protesto olayları sırasında yakılan işyerleri arasında bulunan konfeksiyon mağazasının sahipleri Servet ve Hüseyin Beydoğan kardeşler, olaylardan Kırşehir halkın sorumlu olmadığını söyledi.

10.09.2015 09:59

Kırşehir'de önceki günkü terörü protesto olayları sırasında yakılan işyerleri arasında bulunan konfeksiyon mağazasının sahipleri Servet ve Hüseyin Beydoğan kardeşler, olaylardan Kırşehir halkın sorumlu olmadığını söyledi. Kentte sahibi oldukları işyerinin 75 yıldır faaliyette olduğunu, babaları İhsan Beydoğan'dan işi devraldıklarını belirten Beydoğan kardeşler, yakılan konfeksiyon mağazasına birinde 'Yüzyıllardır bir bütünüz ve bir bütün kalacağız' yazılı olan iki pankart astı. Diğer pankartta ise şu ifadeler yer aldı:

"Mağazamıza yapılan bu saldırı Kırşehir halkı tarafından değil, şehrimize dışarıdan gelen ve ülkemizi iç savaşa sürüklemeye çalışan provokatörler tarafından yapılmıştır."

Olayları, Türk- Kürt kardeşliğine, altına atılan bir ateş olarak gördüklerini belirten Servet Beydoğan, "İnşallah bundan sonraki süreçlerde böyle devam etmez, buna izin vermeyeceğiz. Mağazamıza devam edeceğiz. Bu şehir hepimizin. Kardeşçe yaşayacağız, yaşamaya da devam edeceğiz. Toplumu germemek lazım, kutuplaştırmamak lazım. Bunu biz bir eğitim zayiatı olarak görüyoruz. Bütün halkımız sağduyulu olsun" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI BAHÇECİ, "DIŞARIDAN GELEN PROVOKATÖRLER"

DÜKKANLARI YAKILANLAR ARASINDA ŞEHİT YAKINI DA VAR, ŞEHİT YAKININ DÜKKANINI YAKARKEN NEYİ AMAÇLADINIZ

Yaşanan olayları değerlendiren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, dükkanı kundaklanan esnaf arasında şehit yakını da var dedi. Bahçeci şunları söyledi; "Olayları yapan ve katkı sağlayan hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum. Kundaklanan iş yerleri var. İtfaiye olarak, bu yangınları sıçramadan, büyümeden söndürdük. Üzülerek belirtmek istiyorum.Bu yerlerin tamamı dükkan ve üzerindeki dairelerde yaşayan insanlar var. İtfaiyenin çalışmaları sırasında hortumunu kesen yangını söndürmeye çalışan itfaiye erine saldıran kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İtfaiyenin hortumunu kesenlerin hangi vicdana sahip olduklarını anlayamıyorum. Bu tesadüfen yaşanmış bir olay değil. Kırşehir yüzyıllardır barış içinde türküyle kürdüyle alevisiyle sünnisiyle yaşayan bir şehir. Dün gece bunların yaşamasını anlamıyorum. Bu olayları önce Kırşehirlileri önlemeye davet ediyorum Türkiye yangın yerine çevrilmeye çalışılıyor, Bütün vatandaşlar sağduyulu olmalıdır. Dükkanı kundaklanan esnafın arasında şehit yakını da var. O yakanlara soruyorum. Bunları ne için yaptınız, nasıl yaptınız, şehit yakınının dükkanı yakarak ne yapmak istediniz? İnsanların rızkını yakarak neyi amaçladınız? Ben Kırşehir'in özellikle seçildiğini ve dışarıdan provokatörlerin olduğunu düşünüyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırşehir' de Yakılan İşyerinde Anlamlı Pankart - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement