Kışanak'tan Fabrika Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Kışanak'tan Fabrika Ziyareti

Kışanak\'tan Fabrika Ziyareti

Eş Başkanı Gültan Kışanak, DİSİAD'ın 'Kentimizi ve Markalarımızı Tanıyalım' çalışmaları kapsamında kadın girişimcilerin kurduğu fabrikayı ziyaret etti.

28.05.2015 17:34

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, DİSİAD'ın 'Kentimizi ve Markalarımızı Tanıyalım' çalışmaları doğrultusunda Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Amida Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası'nı ziyaret etti. Eş Başkan Kışanak, tıp doktoru olan kadın girişimci Münife Şayan Gülfidan'ın kurduğu fabrikayı gezerek bilgi aldı, çalışanlarla sohbet etti.

Kadın girişimcilerin yaşadığı zorluklardan bahseden ve tüm zorluklara rağmen süt ve süt ürünlerine ait kentsel bir marka yaratacaklarını kaydeden Münife Şayan Gülfidan, fabrika hakkında bilgi verdi. Ardından konuşan Kışanak ise, Diyarbakır'da ve bölgede işsizliği ortadan kaldıracak, istihdam sorununu çözecek yeni işletmelere, üretim alanlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Tarım ve hayvancılığın coğrafyasında yaşanıldığı halde, süt ve süt ürünlerinde bölgeden bir marka çıkarılamadığına dikkat çeken Kışanak, "Münife Şayan Gülfidan'ın kurduğu fabrikada bize ait marka yaratma çalışması son derece takdir edilecek bir çalışmadır." dedi.
'Risk Alabilecek Cesur Kadınlara İhtiyacımız Var'

Kışanak, yerel yönetimler olarak kadın girişimciliği çok önemsediklerini kaydederek, "Biz kadınlar hayatın her alanında var olmak istiyoruz. Bu konuda kadınların büyük bir çabası ve mücadelesi var; ama ekonomik alan ne yazık ki kadınlara yeterince imkân sunmuyor. Burada cesur kadınlara ihtiyacımız var. Risk alabilecek cesur kadınlara ihtiyacımız var." diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kışanak'tan Fabrika Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement