Kışlık Bakliyat Satışları Artmaya Başladı - Son Dakika
Yerel

Kışlık Bakliyat Satışları Artmaya Başladı

Kışlık Bakliyat Satışları Artmaya Başladı

Kış yaklaşırken, soğuk günlerde daha sık tüketilen bakliyat ürünlerinin satışları da artmaya başlarken, fiyatların anormal ölçülerde artmadığı belirtiliyor.

08.10.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kış yaklaşırken, soğuk günlerde daha sık tüketilen bakliyat ürünlerinin satışları da artmaya başlarken, fiyatların anormal ölçülerde artmadığı belirtiliyor.

Her kış öncesi olduğu gibi bu yıl da bakliyat ürünleri daha fazla rağbet görmeye başladı. Eskişehir'de aktarcılık yapan Hüseyin Koray Özkılıç, bulgur, kırmızı mercimek, yeşil kum mercimek ve pirinç başta olmak üzere kış girişinde bakliyat ürünlerine rağbetin bu günlerde arttığını anlattı. Vatandaşların her sene kış öncesi, her bir üründen 3-5 kilogram alarak sakladığını söyleyen Özkılıç, "Kışın bakliyat fiyatlarında ufak kıpırdamalar olur. Vatandaşlar da ondan etkilenmemek için kış öncesi bu ürünleri alıp evlerine koyarlar. O yüzden şu aşamada bakliyatta kıpırdama var diyebiliriz. Aşurenin de yaklaşmasıyla tüketim arttı. Nohut ve fasulye de hızlı giden bakliyatlardan. Geçen seneye göre fiyatlarda yüzde 10 gibi bir artış yaşandı. Yurt dışından gelen ürünlerden ve dolardan dolayı artış oldu. Bizim cebimize giren bir şey yok. Açıkçası daha da karımız düşüyor. Müşteriye çok da yansıtma taraftarı değiliz" dedi.

"FİYATLARIN ARTACAĞINI DÜŞÜNMEYİN"

Bakliyat fiyatlarının 5 ile 8 lira arasında değiştiğini belirten Özkılıç, "Örnek verecek olursak şu an Osmancık pirinç 5 lira, lüks baldo 6 lira, fasulye yine 6 lira. Bana kalırsa eski düşüncede olmalarına, kış için hazırlık yapmalarına gerek yok. Fiyatların artacağını düşünmesinler. Ülkemizde hemen hemen her ürün her zaman var. Yani herhangi bir ürün artışa geçtiği zaman zaten devlet yurt dışından getirerek fiyatları sabitliyor" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kışlık Bakliyat Satışları Artmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement