Kitap Dostları, 'Beyoğlu Sahaf Festivali'ne Akın Etti - Son Dakika
Yerel

Kitap Dostları, 'Beyoğlu Sahaf Festivali'ne Akın Etti

Kitap Dostları, \'Beyoğlu Sahaf Festivali\'ne Akın Etti

Beyoğlu Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ’Beyoğlu Sahaf Festivali’ne kitap dostları akın etti.

01.10.2015 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Beyoğlu Sahaf Festivali'ne kitap dostları akın etti. İlgiden memnun olan sahaflar da, "Bir sene boyunca çalışıp da kazanamadığımız kazancı bu fuardan çıkartabiliyoruz. Bize burayı tahsis eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Kenti Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Beyoğlu Sahaf Festivali"  devam ediyor.  71 stantta 91 sahafın yer aldığı festivalde eskiçağ ve yeniçağ tarihinden coğrafyaya, edebiyattan roman ve hikayelere kadar pek çok ürünün bulunduğu festival vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. 17 Eylül Perşembe günü Kültür ve Turizm  Bakanı Yalçın Topçu tarafından açılışı yapılan fuar, 10.00-23.00 saatleri arasında kitap dostlarını kucaklıyor. Yediden yetmişe herkesi ağırlayan fuar, 11 Ekim tarihine kadar kitapseverleri bekliyor.

"DEĞİŞİK ŞEHİRLERDEN BURAYA GELİP GEZENLER OLUYOR"

Festivalde 25 senedir sahaf olan Bahtiyar İstekli, Osmanlı tarihi ile ilgili kitaplar satıyor. Festivaldeki yoğunluktan memnun olduğunu söyleyen İstekli, kitapseverlerin eski kitaba olan ilgilerinin son derece iyi olduğunu belirterek, "Dört senedir Beyoğlu Sahaf Festivali'ne katılıyorum. Değişik şehirlerden buraya gelip gezenler oluyor. Biz de farklı insanlarla tanışma fırsatı yakalıyoruz. Yani karşılıklı olarak yarar görüyoruz. Bu yüzden bu festival kitap severler için olduğu gibi biz sahaflar için de çok önemli" diye konuştu.

Fuarda günde binlerce kitap satılıyor. 9 senedir Beyoğlu Sahaf Festivali'ne katılan Nermin Tansuker, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan başkanımız burayı bize her sene tahsis ediyor. Bir sene boyunca çalışıp da kazanamadığımız kazancı bu fuardan çıkartabiliyoruz. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kadıköy'den festivale katılan Ümit Kokulu adlı sahaf da,   vatandaşların ilgisinden memnun olduğunu söyleyerek, Beyoğlu'nun konumu gereği canlı bir ilçe olduğundan diğer festivallere daha fazla hazırlık yaptıklarını dile getirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Dostları, 'Beyoğlu Sahaf Festivali'ne Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement