Kiyd'ten Vali Yılmaz'da Kitap - Son Dakika
Yerel

Kiyd'ten Vali Yılmaz'da Kitap

Kiyd\'ten Vali Yılmaz\'da Kitap

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) tarafından basımı gerçekleştirilen ’Karadonlu Mahallesi, Germiyan Sokak Gidenlerin Ardından’ ve ’Yaşadığım Kütahya’ isimli kitaplar, Vali Şerif Yılmaz’a takdim edildi.

18.06.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) tarafından basımı gerçekleştirilen 'Karadonlu Mahallesi, Germiyan Sokak Gidenlerin Ardından' ve 'Yaşadığım Kütahya' isimli kitaplar, Vali Şerif Yılmaz'a takdim edildi.

Vali Şerif Yılmaz, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği Başkanı Süleyman Çankaya, Huriye Asilhan ile eşi İbrahim Asilhan ve Doğan Karaağaoğlu'nu makamında kabul etti. Nezaket ziyaretinde Huriye Asilhan ve Doğan Karaağaoğlu yazmış oldukları kitapları Yılmaz'a takdim etti.

67 yaşındaki Huriye Asilhan doğduğu ve büyüdüğü Karadonlu Mahallesi, Germiyan Sokağı'nı yazdığı 80 sayfalık kitabında anlattı. Kitabı yazmasında en büyük desteği eşi İbrahim Asilhan'dan gördüğünü kaydeden Asilhan o dönemden geriye sadece anıların kaldığını, ne komşulukların ne de gelenek ve göreneklerin artık kalmadığını söyledi. Huriye Asilhan, 50 yıl önce yaşanılanları samimi ve yalın bir dille anlattığı kitabına gösterilen ilgiden memnun kaldığını ifade etti.

Kütahya Belediye Konservatuvarı İcra Heyeti ve Dumlupınar Üniversitesi Korosu kuruculuğunu yapan, aynı zamanda Dumlupınar Üniversitesi'nde 1995'den 2008'e kadar Çini, Seramik ve Mimari Restorasyon programlarında öğretim görevlisi olan Doğan Karaağaoğlu, Kütahya'yı araştırma inceleme tarzında yazdığı kitabında anlattı. 'Yaşadığım Kütahya' adlı kitapta Kütahya'nın imar durumu, coğrafyası, evleri, konakları, mesire alanları ve musikişinasları anlatılıyor. Karaağaoğlu kitabının kültürel ve sosyolojik açıdan bir kaynak olarak gösterildiğini, ilgi ve tepkilerden memnun olduğunu söyledi.

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği Başkanı Süleyman Çankaya, ömür boyu süren birikimlerin kitaplaştırılmasında gösterdikleri katkıdan duyduğu memnuniyeti anlattı.

Bir kitap çalışmasının da sürdüğünü belirten Çankaya, "Kütahya'ya dair yazılan, bir boşluğu dolduran çalışmalar yayın kurulumuz tarafından değerlendiriliyor, uygun görülürse de basımı gerçekleştirilmesi için çalışmalara başlanıyor" dedi.

Huriye Asilhan ve Doğan Karaağaoğlu'nu çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Şerif Yılmaz, kitapların hayırlı olmasını temenni etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kiyd'ten Vali Yılmaz'da Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement