KKTC'de 30 Ağustos Coşkusu - Son Dakika
Dünya

KKTC'de 30 Ağustos Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, KKTC’de Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda düzenlendi.

30.08.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, KKTC'de Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda düzenlendi.

Atatürk Anıtı'ndaki törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, ana muhalefet Partisi UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bazı bakan ve milletvekilleri, muharip dernekler, kurum kuruluş temsilcileri, iş adamları, siyasiler, askeri erkan, Cumhurbaşkanlığı, Büyükelçilik ile devlet yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Tören, anıta çelenk sunulmasıyla başladı, saygı marşı ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, Anıt Özel Defteri'nin imzalanmasıyla sona erdi.

Törende, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Anıt Özet Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, deftere şunları yazdı:

"Bugünlere ulaşmamızı sağlayan siz ulu önderi ve şehadet mertebesine ermiş silah arkadaşlarınızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor. Ruhunuz şad olsun."

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ise 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Anıt Özel Defteri'ne şunları kaydetti:

"Aziz Atam, ulusal kurtuluş mücadelemizin baş komutanlığınızda başarıya ulaşmasının 92. yıl dönümünü idrak etmenin haklı gururu ve mutluluğu içindeyiz. Yüce Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesinin kader günü olan 30 Ağustos'ta Türk ordusunun büyük önderliğinizde kazandığı zafer şanlı tarihimize yeni bir destan yazmıştır. Yüce Türk ulusu açtığın bu yolda demokratik ilkeler doğrultusunda milli varlığını yükseltmek amacıyla kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir. Bu büyük zaferin yıl dönümü münasebetiyle Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle güç ve gönül birliği içinde Aziz Atamız önünde saygıyla eğiliyor silah arkadaşlarınızı ve kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle şükranla anıyoruz."

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş ise duygularını Anıt Özel Defteri'ne şöyle aktardı:

"Ebedi ve eşsiz Başkomutan Büyük Önder Atatürk. Önderliğinizde kahraman ordumuzun milletiyle el ele ve gönülbirliği içinde vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelen saldırılara karşı, tarihe altın harflerle yazılan bir mücadele vererek kazandığı büyük zaferin 92. yıl dönümünü Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Kazanılan bu parlak zafer aynı zamanda dünya üzerinde bağımsızlık mücadelesi veren milletler için bir sembol ve emsal teşkil etmiştir. bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olsa bile, milletin azim ve kararlılığı karşısında hiçbir düşmanın tutunamayacağı bir kere daha gösterilmiştir. Türk milleti önderliğinizde başlatmış olduğu onurlu direniş ve bunun zirvesi olan büyük taaruz ile sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşama azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilan ederek anıtlaştırmıştır. Gönlünü bayrağına canını vatanına adamış kahramanları Türk Silahlı Kuvvetleri anavatanda olduğu gibi yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde de milletimizin birlik ve beraberliğine yönelebilecek her türlü tehdide sarsılmaz bir irade ve kararlılıkla tereddütsüz karşı koyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu eşsiz zaferi armağan eden ve özgür yaşamamızı sağlayan sizin ve kahraman silah arkadaşlarınız ve aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum ruhunuz şad olsun."

Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki törenden sonra saat 10.00'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda resmi geçit düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı KKTC'nin büyük yerleşim yerlerinde de törenlerle kutlanıyor. Kutlamalar Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'nın Girne de bulunan yazlık rezidansı Villa Fırtına'da vereceği kokteyl-davetle noktalanacak. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC'de 30 Ağustos Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement