Kobani'deki Bombalı Saldırılar - Son Dakika
Güncel

Kobani'deki Bombalı Saldırılar

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü DAEŞ'in Kobani'de (Ayn el-Arap) düzenlediği saldırıları kınadı.

25.06.2015 17:48

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü DAEŞ'in Kobani'de (Ayn el-Arap) düzenlediği saldırıları kınadı.

Barzani, IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayınlanan açıklamasında, saldırıyı "vahşi ve insanlık dışı" olarak nitelendirerek, "Teröristler, Kobani'deki kardeşlerimizi ve bacılarımızı şehit etmeye devam ediyor" ifadesini kullandı.

Uluslararası kamuoyuna ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine çağrıda bulunan Barzani, açıklamasında şunları kaydetti:

"Koalisyon güçleri nasıl ki daha önce teröristlere karşı Kobani halkına yardım ettiyse bundan sonra da aynısını yapmalıdır. Uluslararası güçler, Kobani halkını korumalıdır. Kürdistan bölgesinin DAEŞ'e karşı verdiği haklı mücadelesi desteklenmelidir."

Bölgesel hükümetinin de Kobani'ye yönelik her türlü yardımı ve desteği sunmasını isteyen Barzani, terörle mücadelenin aralıksız sürmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kobani'deki Bombalı Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement