Kobani Eylemcisine 105 Yıla Kadar Hapis İstemi - Son Dakika
Yerel

Kobani Eylemcisine 105 Yıla Kadar Hapis İstemi

Kobani Eylemcisine 105 Yıla Kadar Hapis İstemi

Erzurum'da 10 Ekim'de IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili hazırlanan iddianamede, kamu binalarıyla iş yerlerine zarar verdiği iddiasıyla yargılanan sanık hakkında 105 yıla kadar hapis cezası talep edildi İddianamede banka ve kamu binalarıyla iş yerlerine atılan "taş"ların silah olarak sayılması da istendi.

04.12.2014 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FAHRETTİN GÖK - Karayazı ilçesinde IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin hazırlanan iddianamede, kamu binalarıyla iş yerlerine zarar verdiği iddiasıyla yargılanan sanık hakkında 105 yıla kadar hapis cezası istendi.

Cumhuriyet savcısı Volkan Kavukçu'nun hazırladığı iddianamede, Karayazı ilçesinde "Kobaniye destek" adı altında düzenlenen izinsiz gösterinin ardından 400 kişilik bir grubun yasa dışı sloganlar atarak yürüyüşe geçtikleri, daha sonra ilçe merkezinin değişik noktalarında toplanan grubun yollara barikatlar kurarak kamu kurumları ile lojmanlar ve iş yerlerine taşlı saldırıda bulundukları belirtildi.

Ekiplerin TOMA'larla Cumhuriyet Caddesi Merkez Cami yanında 10 kişilik bir gruba müdahale ettiği sırada şüpheli Sadi İbiş'in yüzü poşulu bir şekilde kolluk güçlerinden kaçmaya çalıştığı ifade edilen iddianamede, yakalanan şüphelinin polis memurlarına mukavemet gösterdiği sırada kaldırımda bulunan direğe kafasını çarparak yaralandığı anımsatıldı.

Tutanakta belirtildiği üzere şüphelinin yakalandığında avuçlarının simsiyah olduğu aktarılan iddianamede, üzerinde ise gazlı müdahaleden korunmak için bulundurduğu değerlendirilen bir kesik limonun olduğu kaydedildi.

İddianamede, çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şüphelinin verdiği ifadenin olayın akışına aykırı olduğuna vurgu yapılarak, çekilen video ve fotoğraflarla da şüphelinin grup içerisinde bulunup, yüzünün poşuyla kapalı olduğunun tespit edildiği işaret edildi.

"Taş"ın silah sayılması istendi

Olay sırasında kullanılan "taş"ların TCK'nın 6. maddesi uyarınca, "Sırf saldırı ve savunma amacıyla olmasa bile, bu amaçla kullanılmaya elverişli diğer şeyler" kapsamında silahtan sayılması gerektiği vurgulanan iddianamede, şüphelinin "Mala zarar verme", "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama", "Kamu malına zarar verme", "Toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23. maddede belirtilen aletlerle katılma", "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından beşer kez olmak üzere 36 yıl 8 aydan 105 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce incelenen iddianame, oy birliğiyle kabul edildi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kobani Eylemcisine 105 Yıla Kadar Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement