Kobi'lere Teşvik Şart - Son Dakika
Yerel

Kobi'lere Teşvik Şart

Kobi\'lere Teşvik Şart

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, dolardaki artış nedeniyle mağdur olan KOBİ’lere teşvik verilmesi gerektiğini söyledi.

06.07.2015 12:34

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, dolardaki artış nedeniyle mağdur olan KOBİ'lere teşvik verilmesi gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda dolardaki önlenemeyen yükselişin KOBİ'leri vurduğunu belirten Çekici, önlemler alınması gerektiğini söyledi. Çekici, ham maddeyi dolarla alan KOBİ'lerin Türk Lirası ile satış yaptığı için büyük zararlara uğradığını dile getirdi. Çekici, "Bu durum, küçük ve orta ölçekli firmalarımızın kanayan yarası haline gelmiştir. Birçok kesim görmezden gelse de ortada bir gerçek var. KOBİ'lerin içinde bulunduğu durum iç açıcı değil" diye konuştu.

Dolarla hammadde alan ve borçlanan KOBİ'lerin satış yapamaz hale geldiğini belirten Çekici, "Dolar 2 lira iken ham madde alan bir KOBİ, 2.7 liraya dayandığında zarar ediyor. Hem dolar farkını, hem de vade farkını yansıtamıyor. Yansıtmaya kalkışsa satamıyor. Aradaki fark da KOBİ'nin karını götürmekle kalmayıp, zarara uğratıyor. Şu anda birçok KOBİ'miz bu durumda. Zararları iş terkine zorlamaya başlıyor. Dolarla ham madde alıp Türk Lirası ile satmak doğru değil" dedi.

Merkez Bankası'nın piyasaya dolar sürerek yükselişi engellemesi gerektiğinin altını çizen Çekici, "Dolar aşağılara çekilmeli. KOBİ'lerin geleceği açısından eğer bu durum sağlanamıyorsa, teşvikler verilmeli. İlk 2 yıl ödeme olmadan, daha sonra da çok düşük faizlerle verilecek krediler ve teşvikler, KOBİ'leri rahatlatır. Onların yatırım yapma imkanını da sağlar. Devletimiz bu yönde adım atmalı. Dolar düşmeyecekse, teşvik ve düşük faizli kredi şart olmuştur" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kobi'lere Teşvik Şart - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement