Kocaeli'de Vatandaşlar Yeni Otobüslerden Memnun - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Vatandaşlar Yeni Otobüslerden Memnun

Kocaeli\'de Vatandaşlar Yeni Otobüslerden Memnun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bünyesine kattığı 28 yeni nesil otobüsler, kısa süre önce yola koyuldu.

07.02.2014 11:03  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesine kattığı 28 yeni nesil otobüsler, kısa süre önce yola koyuldu. Engelli vatandaşların da rahatça kullanabildikleri otobüslerde, engelli rampaları bulunuyor. Yeni araçlarla Kocaeli'deki ulaşım kalitesi artarken, eski ve ömrünü tamamlamış otobüsler de yollardan çekiliyor. Büyükşehir'in farklı hatlara koyduğu otobüsleri kullanan vatandaşlarımız da, yerni nesil araçlarla yolculuğun çok keyifli ve konforlu olduğunda birleşiyor.

Güvenlik amaçlı kamera sistemiyle gözlenen otobüsler şehrin her yerinde ulaşım hizmeti sağlıyor. Otobüslerde yaz aylarında vatandaşların serinlemelerini sağlayan klima sitemi de mevcut. Yeni otobüsler Plajyolu-Yuvam Akarca, Yenikent- Yuvam Akarca, İzmit- Kandıra, Şirintepe- Kandıra F Tipi Cezaevi, Karamürsel -Umutepe, Şekerpınar- Farabi Devlet Hastanesi, Darıca- Gebze OSB, Darıca Mutlukent GOSB ve Herke- Darıca arasında yolcu taşıyor.

Büyükşehir'in yeni nesil otobüslerinden vatandaş memnuniyeti ise üst düzeyde. Yuvam Akarca'dan-Plajyolu'na giden Kurtuluş Kurtuluş isimli vatandaşımız, yeni otobüslerdeki seyahatlerden memnun olduklarını söylüyor. Neriman İnci hanımefendi ise uzun güzergahları sık kullandığını ifade ederek, Sopalı Hastanesi'ne gitmek için her zaman Büyükşehir'in konforlu otobüslerini tercih ettiğini dile getiriyor. Neriman Şişman isimli bayan da, Yuvam ve şehir merkezi arasında ulaşım sağlamak için Büyükşehir'in otobüslerini tercih ettiğini belirtiyor. Öte yandan yolcular, Büyükşehir Belediyesi'nin otobüslerinin konforlu olmasından dolayı seferlerin daha sık yapılmasını istiyor.

2023 Ulaşım Master Planı çerçevesinde toplu taşımada büyük bir dönüşüm ve değişimi başlatan Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında 35 adet 12 metrelik ve 10 adet 18 metrelik CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) yakıt sistemli, klimalı ve tam alçak tabanlı otobüsler ile hem çevreci hem de modern ulaşım çağını başlatmıştı. 2013 yılında ise 10 adet 18 metrelik otobüs hizmete alınmıştı. Son olarak 28 adet otobüsü (20 adet 12 metre, 8 Adet 18 metre körüklü) daha filosuna katan Büyükşehir Belediyesi, çevreci, engelli binişine uygun araçlar ile daha modern ve kaliteli ulaşım hizmeti sunmaya başladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Vatandaşlar Yeni Otobüslerden Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement