Kocaeli Eşme'de Sel Suları Çekildi, Hasar Ortaya Çıktı -1 - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Eşme'de Sel Suları Çekildi, Hasar Ortaya Çıktı -1

Kocaeli Eşme\'de Sel Suları Çekildi, Hasar Ortaya Çıktı -1

Kocaeli bölgesinde geçtiğimiz hafta şiddetli yağışlar sonucu sel baskınları yaşanan Kocaeli'nin kartepe İlçesi'ne bağlı Eşme bölgesinde sular çekildi.

02.07.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli bölgesinde geçtiğimiz hafta şiddetli yağışlar sonucu sel baskınları yaşanan Kocaeli'nin kartepe İlçesi'ne bağlı Eşme bölgesinde sular çekildi. 100'ün üzerinde evin yanı sıra meyva ve sebze bahçeleri ile diğer ekili alanların da büyük hasar gördüğü Eşme'de sular çekilince zararın büyüklüğü ortaya çıkarken, sel sularının altyapıya da büyük zarar verdiği ortaya çıktı. Bu arada Kocaeli Valiliği tarafından mağdur vatandaşlara ilk aşamada 4'er bin TL yardım yapıldı. Vatandaşlar ise bu paranın sorunlarını sözmeye yetmeyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta lokal olarak bazı bölgelerde belirli aralıklarla şiddetlenerek sel baskınlarına yol açan sağnak yağmurlar, 28 Ekim 2014 tarihinde de aynı yerde benzerinin yaşandığı Kartepe İlçesi ve özellikle Eşme bölgesinde büyük zarara yolaçtı. Burada D-100 karayolu sel sularının sürüklediği çamur yığınları ve ağaç dalları nedeniyle kapanırken, derelerin tıkanarak taşması sonucu 100'ün üzerinde evin içi çamurla doldu. Bu evlerdeki eşyaların büyük bölümü kullanılmaz hale geldi.

'VERDİKLERİ YARDIM ANCAK BİR KOLTUK TAKIMI ALIR'

Bu arada siyasilerin yanı sıra Kocaeli Valiliği'nin de inceleme yaptırttığı Kartepe'de, selden zarar gören ailelere öncelikle 4'er bin TL para yardımında bulunuldu. Ancak bu yardım kimseyi memnun etmedi. Eşme sakinlerinin iki sıylıdr sel baskını yaşadığını söyleyen Fatma Ateş, "Evimizdeki tüm eşyalar kullanılmaz hale geldi. Evimiz çamurlu suyla kaplandı. Bahçelerimizi çamur kapladı. Siyasi yöneticiler bölgemize gelip bir takım vaadlerde bulundular. Devlet hane başı 4 bin lira mağduriyetimizi gidermek için para verdi. Benim beyaz eşyam, mobilyalarım, elektronik eşyalar yerdeki döşemelerin hepsi kullanılmaz hale gelmiş. Devletin verdiği para ancak bir koltuk takımı alır. Beyaz eşyam, mobilyalarım, meyve bahçemizdeki zarar ne olacak? Yetkililerin Eşme halkına sahip çıkmasını istiyoruz." dedi.

'KİRALIK EV ARIYORUZ'

Sel baskını nedeniyle evlerindeki tüm eşyaların kullanılmaz hale geldiğini söyleyen Metin Yavuz, "Evimizde 7 kişi yaşıyor. Zihinsel engelli bir kardeşimiz var. Sel suyu nedeniyle evimizdeki eşyalar kullanılmayacak halde. Bize yaptıkları yardım eksikliklerimizin tümünü kapsamıyor. Yaklaşık 8 ay önce de selden etkilenmiştik. Bizim mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Evimiz kullanılmaz bir halde olduğu için şimdi kiralık bir ev arıyoruz."

'İKİ KEZ MAĞDUR OLDUK'

Eşme halkının sel nedeniyle iki kez mağdur olduğunu söyleyen Havva Yavuz, "Yaklaşık 8 ay önce meydana gelen sel baskınında devlet bize 5 bin lira vermişti. Kızım 5 bin lira kredi çekmesi sonucu 10 bin liraya yeni ev eşyaları almıştık. Şimdi bu yaşanan sel felaketi nedeniyle eşyalarımız yine kullanılmaz hale geldi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Şimdi de 4 bin lira verildi. Ama tüm ev eşyalarım kullanılmaz halde."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Eşme'de Sel Suları Çekildi, Hasar Ortaya Çıktı -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement