Kocaeli Leyleklerin Telef Olmasına Enerji Hatları mı Neden Oldu? - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Leyleklerin Telef Olmasına Enerji Hatları mı Neden Oldu?

Kocaeli Leyleklerin Telef Olmasına Enerji Hatları mı Neden Oldu?

Leyleklerin telef olmasına enerji hatları mı neden oldu?

08.08.2015 12:12

Leyleklerin telef olmasına enerji hatları mı neden oldu?

KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi'nde organize sanayi bölgelerinin bulunduğu alanda yol kenarı ile çalılık alanda telef oldukları görülen leyleklerin, bu bölgedeki enerji hatlarında akıma kapılmış olabilecekleri belirtildi. Bölgeye gelerek inceleme yapan ve örnek alan Çevre İl Müdürlüğü ekipleri, bazı leyleklerin ayaklarının altında yanık izleri bulunduğunu, bunun da elektrik tellerinden kaynaklanmış olabileceğini söylediler.

Dün öğlen saatlerinde Dilovası'nın sanayi bölgelerine giden yol üzerinde gruplar halinde telef olan leylekler görüldü. Yol kenarı ile çalılık alanda 3'lü 5'li gruplar halinde öldükleri görülen leyleklerin, önce zehirli su veya yiyecekten zehirlenmiş olabileceği düşünüldü. Dün ilerleyen saatlerde ise Kocaeli Çevre İl Müdürlüğü ekipleri buraya giderek inceleme yaptı. Çerkeşli Köyü sapağından Kömürsüler OSB'ye giden yol boyunca Çevre İl Müdürlüğü ekipleri telef olmuş onlarca leylekle karşılaştı. İncelemeler tamamlanmadan bir açıklama yapmalarının mümkün olmadığını söyleyen yetkiler, detaylı incelenmek üzere örnek alındığını belirtirken, burada hemen hakından elektrik hattının geçtiğini, bazı leyleklerin ayaklarının altında da yanıklar bulunduğunu, telef olmalarına elektrik akımının yolaşmış olabileceğini söylediler.

Ancak buradaki elektrik hatları incelendiğinde ise, kabloların leyleklerin iki ayağını ayrı kablolara basabilecekleri kadar yakın olmadığı da görüldü. Leyleklerin telef olmalarının nedeni örneklerin incelenmesinden sonra belli olacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Leyleklerin Telef Olmasına Enerji Hatları mı Neden Oldu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement