Kocaeli Şehit Aileleri ve Gaziler Tcg Gökova Fırkateyni ile Seyre Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Şehit Aileleri ve Gaziler Tcg Gökova Fırkateyni ile Seyre Çıktı

Kocaeli Şehit Aileleri ve Gaziler Tcg Gökova Fırkateyni ile Seyre Çıktı

Şehit aileleri ve gaziler TCG Gökova Fırkateyni ile seyre çıktı Donanma Komutanlığı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri, gaziler ve vatandaşları TCG Gökova Fırkateyni ile ile İzmit Körfezi'nde seyre çıkardı.

18.03.2015 18:51

Şehit aileleri ve gaziler TCG Gökova Fırkateyni ile seyre çıktı

Donanma Komutanlığı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri, gaziler ve vatandaşları TCG Gökova Fırkateyni ile ile İzmit Körfezi'nde seyre çıkardı. Çoğunluğu ilk kez bir savaş gemisini yakından gören ve binen şehit aileleri büyük mutluluk yaşadı.

Gölcük'teki Poyraz Limanı'nda TCG Gökova Fırkateynine alınan şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlara burada önce gemiyle ilgili bilgiler verildi. Daha sonra limandan hareket eden TCG Gökova, Dilburnu açıklarına geldiğinde helikopter iniş ve kalkış eğitimi yapıldı. Bir Sikorsky Seahawk (Deniz Şahini) helikopter gemiye iniş ve kalkış yaptı. Gemideki şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar helikopterin gösterisini ilgiyle izledi.

Buradaki eğitim çalışmalarında TCG Gökova'nın sol tarafından yaklaşan TCG İmbat (P-335) ve sağ tarafından yaklaşan TCG Zıpkın (P-336) adlı hücümbotlardan posta çantası alış verişi yapıldı. Ardından köprüüstünde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Hangar bölümünde hafif eşyalarda senaryo gereği alev aldı. Gemideki yangın müdahele ekibi yangını kısa sürede söndürdü. Ardından hasar kontrolü yapıldı.

Yapılan tatbikatın ardından TCG Gökova akşam saatlerinde Gölcük Deniz Üssü'ne döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Şehit Aileleri ve Gaziler Tcg Gökova Fırkateyni ile Seyre Çıktı - Son Dakika


Advertisement