Kocaeli Toplu Sözleşme Çözüme Kavuşamayınca İşçiler Yürüşle Protesto Ettiler Toplu Sözleşme Çözüme... - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Toplu Sözleşme Çözüme Kavuşamayınca İşçiler Yürüşle Protesto Ettiler Toplu Sözleşme Çözüme...

Kocaeli Toplu Sözleşme Çözüme Kavuşamayınca İşçiler Yürüşle Protesto Ettiler Toplu Sözleşme Çözüme...

Disk'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası işçileri akşam İzmit kent merkezinde toplu sözleşme görüşmelerinin hala çözüme kavuşturulamaması nedeniyle yürüyüş yaptı.

15.05.2013 23:11

Disk'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası işçileri akşam İzmit kent merkezinde toplu sözleşme görüşmelerinin hala çözüme kavuşturulamaması nedeniyle yürüyüş yaptı. Yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi ellerinde Türk bayrağı ve Birleşik Metal İş Bayraklarıyla katıldı.

Merkez Bankası önünde başlayan yürüyüşe Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, Sakarya Şube Başkanı Şahin Kaya, Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi ile işçiler katıldı. Yürüyüş yolu boyunca işçiler, 'İş ekmek yoksa barışda yok', 'Direne direne kazanacağız', 'Yılgınlık yok tek başına ya hep beraber yada hiçbirimiz' sloganları atarak Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü. Burada ortak basın açıklamasını okuyan Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız kazanmadan masadan kalmayacaklarını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti Bundan sonra düşünme sırası onlarda. Masada görüşsek de kazanmadan dönmek yok. Grev olsa da kazamdan bitirmek yok. Bir gün sürse de bin gün sürse de bu yoldan dönmeyeceğiz ve kazanacağız. Kazanmadan ölmek de yok dönmek de yok. Gazamız mübarek, yolumuz açık olsun diye konuştu.

Yapılan ortak basın açıklamasının ardından gurup sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Toplu Sözleşme Çözüme Kavuşamayınca İşçiler Yürüşle Protesto Ettiler Toplu Sözleşme Çözüme... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement