Kocaeli Yılbaşına Bir Hafta Kala Kandıra da Hindi Tükendi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Yılbaşına Bir Hafta Kala Kandıra da Hindi Tükendi

Kocaeli Yılbaşına Bir Hafta Kala Kandıra da Hindi Tükendi

Yılbaşı sofralarının değişmeyen menüsü olan hindi yılbaşına bir hafta kala iyice hareketlenirken doğal ortamda yetiştirildiği için daha çok tercih edilen Kandıra hindisi ise tükendi.

24.12.2014 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılbaşı sofralarının değişmeyen menüsü olan hindi yılbaşına bir hafta kala iyice hareketlenirken doğal ortamda yetiştirildiği için daha çok tercih edilen Kandıra hindisi ise tükendi. Kandıra İlçesi'nde yetiştiricilerin elindeki hindilerin yüzde 90'ı büyük marketler ve lokantalar tarafından toptan satın alındığı için hindi bulmak mümkün olmuyor.

Orijinal adı 'Amerikan Bronzu' olan ve daha çok Kandıra'da yetiştirildiği için Kandıra Hindisi olarak anılan siyah hindi 7.5 ayda kesilebilir hale geliyor ve erkekleri 10 kilo dişileri ise yaklaşık 6 kiloya çıkabiliyor. Kandıra Hindisinin tanesi bugünlerde ortalama 100- 150 lira arasında satılıyor. Kandıralı hindi üreticilerinden Cavit Turan yılbaşına bir hafta kala elinde hindi kalmadığını söyleyerek, "Hindilerimizin hepsini sattık. Şuanda çiftliğimizde gezinen hindiler sahipli. Buradaki hindiler tamamen doğal besleniyorlar ve kesinlikle suni yem kullanmıyoruz. Doğal beslenen hindiyi ayırt etmek için tüylerinin altları sarı renktir. Suni yemle beslenen hindinin eti beyaz olur. " dedi.

'HİNDİYİ 2 AKŞAM DİNLENDİRİN'

Kandıra hindisinin kesildikten sonra mutlaka dinlendirilmesi gerektiğini söleyen Cavit Turan "Kandıra hindisi kesildikten sonra mutlaka bir iki akşam dinlendirmek gerekir. Haşlama da yapsanız fırına da verilse hindi eti kesildikten sonra mutlaka dinlendirilmelidir. Doğal beslendiği için pişirildiğinde lezzeti anlaşılacaktır. Hindi geç piştiği için tadını tamamen ete verir. Fiyatları 80-100 arasında dişiler tutuyor erkek hindiler de 100-130 TL arasında tutuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Yılbaşına Bir Hafta Kala Kandıra da Hindi Tükendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement