Koçarlı'ya Yerleşen Yabancı Kadınlar Türkçe Okuma Yazma Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Koçarlı'ya Yerleşen Yabancı Kadınlar Türkçe Okuma Yazma Öğreniyor

Koçarlı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, çeşitli nedenlerle kente yerleşen yabancı uyrukluların Türkçe öğrenmeleri için Türkçe okuma yazma kursu açtı.

22.10.2015 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koçarlı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, çeşitli nedenlerle kente yerleşen yabancı uyrukluların Türkçe öğrenmeleri için Türkçe okuma yazma kursu açtı.

Kursa, ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Hadıl Salahı Alasbahı (25), eşleri Aydın'da çalışan Sudanlı Tasabıh Mohammed Yousıf (26) ve İranlı Samarrakh Khada Palas'a (43) devam ediyor.

Hadıl Salahı Alasbahı, 2 yıl önce Türkiye'ye geldiğini önce İstanbul'a 4 ay önce de Aydın'a geldiğin ülkesinde ingilizce öğretmeni olduğunu belirterek kimya mühendisi olan eşinin Koçarlı'da bir fabrikada çalıştığı için buraya yerleştiğini söyledi.

İranlı Samarrakh Khada Palas ise eşinin Türk olduğunu işi nedeniyle Koçarlı'ya yerleştiklerini belirterek Türkçe öğrenmekten mutlu olduğunu ifade etti.

Sudan'lı Tasabıh Mohammed Yousıf da eşinin Aydın'da bir şirkette mühendis olarak çalışması dolayısıyla Koçarlı'nın küçük ve iyi bir yerleşim yeri olduğu için buraya yerleştiklerini kaydetti.

Kursiyerleri ziyaret eden Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, kursiyerlere gereken kolaylığın sağlanacağını söyledi.

Altı ay sürecek kursun haftada üç gün verileceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Koçarlı'ya Yerleşen Yabancı Kadınlar Türkçe Okuma Yazma Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement