Konak Belediyesi Amatörün Yanında - Son Dakika
Yerel

Konak Belediyesi Amatörün Yanında

Konak Belediyesi Amatörün Yanında

Konak Amatör Spor Kulüpleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Eylül ayında başlayacak Amatör Lig maçları öncesinde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret etti.

16.08.2014 10:38

Konak Amatör Spor Kulüpleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Eylül ayında başlayacak Amatör Lig maçları öncesinde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı ziyaret etti. Amatör kulüplerin, özellikle çocuk ve gençlerin gelişiminde büyük rol oynadığını belirten Başkan Pekdaş, belediye olarak sporu toplumsallaştırmak için çalıştıklarını dile getirerek, amatör kulüplere desteklerinin süreceğini söyledi.

Konak'ta faaliyet gösteren 24 spor kulübünün biraraya gelerek oluşturduğu Konak Amatör Spor Kulüpleri Derneği'nin temsilcileri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı makamında ziyaret etti. Aynı zamanda Konak Belediye Meclis Üyesi de olan Dernek Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Türkiye'de birçok amatör spor kulübünün maddi yetersizliklerden ötürü zor şartlarda mücadele verdiğini söyledi. Amatör kulüplerin yerel yönetimlerin destekleriyle ayakta kaldığını dile getiren Başdaş, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a da amatör spor kulüplerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. İzmir'de kulüplerin antreman yapacağı alanların azlığından yakınan Başdaş, bu eksikliğin giderilmesi için Başkan Pekdaş'dan destek istedi.

"RAKİP DEĞİL DESTEK OLUYORUZ"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise amaçlarının amatör kulüplere rakip değil, destek olmak olduğunu dile getirdi. Göreve gelir gelmez ilk iş olarak belediyenin spor kulübünde yeni düzenlemeye gittiklerini belirten Başkan Pekdaş, "Konak Belediyesi olarak sporun yaygınlaşması için çalışmalar yapıyoruz. Profesyonel kulüpler yerine, amatör sporcuların desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Belediye olarak altyapıyı güçlendirecek, yeni spor alanları yaratacağız. Spor kulüpleriyle bir yarışma, bir mücadele içinde olmayacağız. Bizim işimiz yarışmak değil; bizim işimiz sporun toplumsallaşmasını, gençlerin, kadınların ve çocukların sporla iç içe olmasını sağlamaktır. Bu amaçla çalışıyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak Belediyesi Amatörün Yanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement