Konak Kent Konseyi Noktayı Koydu - Son Dakika
Yerel

Konak Kent Konseyi Noktayı Koydu

Konak Kent Konseyi Noktayı Koydu

Konak Kent Konseyi ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi, 17 Ağustos depreminin yıldönümünde, Afet ve Kentsel Dönüşüm konulu bir forum düzenledi.

19.08.2014 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Kent Konseyi ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi, 17 Ağustos depreminin yıldönümünde, Afet ve Kentsel Dönüşüm konulu bir forum düzenledi. Alsancak Vapur İskelesi önünde gerçekleşen foruma İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Forum öncesi TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'nca her yıl düzenlenen meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden başlayıp Alsancak Vapur İskelesi'nde sona eren yürüyüşe Konak Kent Konseyi ve Konak Gençlik Meclisi üyeleri de destek verdi.

SAĞLIKLI KONUT GÜVENCESİ YOK

Yürüyüşün ardından başlayan forumun açılış İMO İzmir Şube Başkanı Ayhan Emekli yaptı. Türkiye için bir milat sayılabilecek 17 Ağustos 1999 depreminden bugüne kadar yapılması gereken birçok yasal düzenlemenin yapılmadığını söyleyen Emekli, meslek odaları tarafından yapılan denetimlerin kaldırılmasıyla sağlıklı konut güvencesinin büyük risk altında olduğunun da altını çizdi.

CANIMIZI RANTINIZA VERMEYİZ

Forumda söz alan Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu da 15 yıl önce yaşanılan büyük felaketin acısının hala bütün şiddetiyle yüreklerde hissedildiğini söyledi. Konuşmasını insan hayatının ranta kurban edilmemesi için bütün güçleriyle mücadeleye devam edeceklerini dile getirerek sürdüren Mumcu, "Canlarımızı rantınıza teslim etmeyeceğiz" dedi.

DAMLACIK İÇİN DİRENİŞE DEVAM

Konuşmaların ardından İnşaat Mühendisi Abdullah İncir, Afet ve Kentsel Dönüşüm konulu sunumunu gerçekleştirdi.17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 yılında gerçekleşen depremlerin sarsıcı görüntülerinin de yer aldığı sunum izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Sunumların ardından sözü halkın aldığı foruma Konak- Yeşildere Tüneli mağdurlarının tepkileri damla vurdu. 'İnsan eli ile yapılan, kader değildir' yazılı dövizleriyle foruma katılan Konak- Yeşildere Tüneli Mağdurları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, tünel inşaatı nedeniyle yaşadıkları güçlükleri dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak Kent Konseyi Noktayı Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement