Konak'ta Hastalar İçin Ücretsiz Ambulans - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Hastalar İçin Ücretsiz Ambulans

Konak Belediyesi, hastaneye gidemeyecek durumdaki hastalar için tam donanımlı ambulans hizmete aldı.

11.05.2014 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi, hastaneye gidemeyecek durumdaki hastalar için tam donanımlı ambulans hizmete aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ambulansla hastaneye götürülen ilk hasta 73 yaşındaki Nizam Kızılkaya oldu.

Trafik kazasında 40 yıl önce bir bacağını kaybeden ve akciğer kanseri tedavisi gören Kızılkaya, Gürçeşme'deki evinden alınarak Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Tedavisinin ardından Nizam Kızılkaya yine ambulansla evine götürüldü.

Kızılkaya'nın kızı Gülşah Çelik, babasını ilerleyen hastalığı nedeniyle kendi imkanlarıyla hastaneye götürmekte zorlandıklarını belirterek; "Babam hastalığı nedeniyle aşırı kilo kaybedince protez bacağını kullanamaz hale geldi. Kendisi yürüyemiyor, bizim de taşımamız mümkün değil. O nedenle belediyeden randevu alarak ambulans hizmetinden faydalandık" dedi.

Uzun süre hizmet veren ambulansın kullanılamayacak duruma geldiği için hizmet belgesinin iptal edildiğini, bu nedenle hasta nakil hizmeti veremediklerini belirten Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Özgür Duman ise seçimlerin ardınan Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın talimatıyla yeni ambulansın alındığını anlattı.

Ambulansın devreye girmesiyle hasta randevuları almaya başladıklarını belirten Duman, "Hastalarımızı belirtilen saatte yatağından alıp hastaneye, tedavi sonrası da hastaneden evine götürüyoruz. Sağlık personelimiz ambulansta hastaya refakat ediyor. Ambulansımız Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu tüm tıbbi ve teknik donanım özelliklerine sahiptir" dedi.

Kendi imkanları ile hastaneye gidemeyen ve fiziki rahatsızlığı bulunan hastaların ücret ödemeksizin ambulanstan yararlanmak için en geç 1 gün önce dilekçeyle başvuru yaparak ambulans talebinde bulunabileceği belirtildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konak'ta Hastalar İçin Ücretsiz Ambulans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement