Konak'ta Kadınların El Emeği Ürünleri Pazara Çıktı - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Kadınların El Emeği Ürünleri Pazara Çıktı

Konak\'ta Kadınların El Emeği Ürünleri Pazara Çıktı

Konak Belediyesi, bünyesindeki semt merkezlerinde kurs gören kadınlara kendi yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri tezgah kirası ödemeden pazarda satma imkanı sunuyor.

20.11.2015 12:33

Konak Belediyesi, bünyesindeki semt merkezlerinde kurs gören kadınlara kendi yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri tezgah kirası ödemeden pazarda satma imkanı sunuyor.

Kadınların toplumsal hayatta daha etkin olmalarını amaçlayan Konak Belediyesi, bünyesindeki Semt Merkezleri'nde kurs gören kadınların el emeklerini kazanca dönüştürecek örnek bir karara imza attı. Semt merkezi kursiyeri kadınların ürettiği hediyelik eşya ve takıların satışa çıkarılması için ise geçtiğimiz aylarda hizmete giren Hatay Kapalı Pazaryeri'ndeki üç pazar tezgahı kadınlara ücretsiz olarak tahsis edildi. Kadınlar el emeklerini üretime dönüştürürken, pazarda satış yaparak elde ettikleri gelirlerle aile bütçelerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, Hatay Kapalı Pazaryeri'nde kendilerine ücretsiz tahsis edilen tezgahlarda satış yapan kadınları ziyaret etti. Pazara alışverişe gelen vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kadınlara hayırlı işler dileklerinde bulunan Başkan Pekdaş, tezgahları süsleyen el emeği ürünleri incelemeyi ihmal etmedi. Pekdaş, beğendiği bir kolyeyi de satın aldı. Konaklı kadınların emeğini kazanca dönüştürmek adına çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Pekdaş, bu amaçla daha önce Sevgi Yolu'na iki adet satış vagonu koyduklarını hatırlatarak, "Bu satışları yılın her gününe yayarak kazançlarının devamlılığını sağlayacak bir yapı oluşturmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yolla kursiyerlerimiz hem ürettikleri ürünleri sergileme fırsatı buluyor hem de satış yapıyor. Onların emeklerini değerli kılmak, üretimlerini görmek için tüm İzmirlileri alışverişe bekliyoruz. Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde yaratılan bu güzellikleri paylaşmaya davet ediyoruz" dedi.

KIZINA OKUL HARÇLIĞI GÖNDERİYOR

Pazarda tezgah açarak ürettikleri ürünleri satıp aile bütçesine katkı koyan kadınlar da kendilerine bu fırsatı veren Konak Belediyesi'ne ve Başkan Sema Pekdaş'a teşekkür etti. Basmane Semt Merkezi kursiyerlerinden Kudret Çetinkaya, pazarda yaptığı satışlardan elde ettiği geliri Ankara'da okuyan kızana okul harçlığı olarak gönderdiğini belirterek, "Burada kazandıklarımın tümünü kızıma gönderiyorum. Ona bu parayı gönderirken Konak Belediyesi gönderiyormuş gibi gönderiyorum" dedi. Ballıkuyu Semt Merkezi kursiyerlerinden Döne Önder de kurslardan öğrendikleriyle ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta Kadınların El Emeği Ürünleri Pazara Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement