Kontrolsüz Hemzemin Geçit Tehlike Saçıyor - Son Dakika
Güncel

Kontrolsüz Hemzemin Geçit Tehlike Saçıyor

Mersin’de dün akşam bir motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği kontrolsüz hemzemin geçit, tehlike saçmaya devam ediyor.

25.09.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de dün akşam bir motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği kontrolsüz hemzemin geçit, tehlike saçmaya devam ediyor.

Merkez Akdeniz ilçesi Özgürlük Mahallesi Keresteciler Sitesi arkasında bulunan kontrolsüz hemzemin geçit, bölgede yaşayan vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Yaklaşık 2 yıl önce araç trafiğine kapatılan ancak yaya geçidinin aktif bir şekilde devam ettiği hemzemin geçit, özellikle okul dağılımı sırasında öğrenciler için tehlike saçmaya devam ediyor. Tren raylarının karşısında yer alan Sosyal Hizmetler İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenciler, her gün bu geçitten geçerken, velilerin yüreği de ağzına geliyor.

Dünkü ölümlü ve olaylı tren kazası sonrası bugün kendi önlemlerini kendileri alan bazı veliler, okul çıkışı çocuklarının güvenli bir şekilde geçiş yapabilmeleri için hemzemin geçitte gönüllü olarak görev yaptılar. Kazanın olduğu bölgede toplanan vatandaşlar, soruna kalıcı bir çözüm bulunmasını istediler.

Özgürlük Mahalle Muhtarı Ömer Ergüven, her gün yüzlerce insanın geçiş yaptığı bu bölgeye kontrollü hemzemin geçit yapılmasını istedi. Burada her yıl onlarca insanın öldüğünü, hayvanların telef olduğunu öne süren Ergüven, "Okulumuz 50 metre ileride. Hepsi küçük küçük çocuklar. Her gün buradan gelip gidiyorlar. Sürekli anne-babaları yanlarında olamıyor. Çok sıkıntılı bir bölge. Hemen ileride cami var. Yaşlılarımız camiye gitmekte zorlanıyor. 2 yıl önce burası kontrollü geçitti, ama sonra kapattılar. Biz çok kez müracaat ettik, ama demiryolları yetkilileri, belediyenin bölgeye üst geçit yapmasını söyleyerek geçiştirdi" dedi.

Mahalle sakinlerinden İbrahim Kurtdoğmuş ise, 3 çocuğu olduğunu, her gün işini bırakıp çocuklarını buradan geçirmekte zorlandığını belirterek, "Burası yapılıncaya kadar çocuklarımı okula göndermeyeceğim. Ben her gün işimi bırakıp buradan çocuklarımı geçiremem. Saat 12.30'da buradan tren geçiyor, aynı saatte çocuklar okuldan çıkıyor. ya burayı tamamen kapatsınlar ya da üst geçit yapsınlar" diye konuştu.

1990 yılında kocasını burada tren kazasında kaybettiğini söyleyen Menekşe Çal, "Yetkililere sesleniyorum. Buraya bir üst geçit yapılsın ya da kontrollü geçit yapılsın. Daha dün burada bir vatandaşımız can verdi. Artık yüreğimiz ağzımızda yaşıyoruz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kontrolsüz Hemzemin Geçit Tehlike Saçıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement