Konuk, Konya Şeker Modelini Anlattı - Son Dakika
Ekonomi

Konuk, Konya Şeker Modelini Anlattı

Konuk, Konya Şeker Modelini Anlattı

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) CGI Zirvesine katılarak Konya Şeker modelini anlattı.

28.09.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) CGI Zirvesine katılarak Konya Şeker modelini anlattı.

Geçen hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ile eş zamanlı düzenlenen çok sayıda ülkeden aralarında devlet başkanları, siyasetçiler, iş adamları, sanatçılar, sporcular, STK yöneticilerinden oluşan yaklaşık bin 500 kişilik davetlinin katılımıyla yapılan uluslararası CGI Zirvesine katılan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker modelini anlattı.

"Sivil Toplumun Üretici Birlikleri Modeli ile Özel Sektör Mantalitesi ve Finansın Sosyal Etkisi" oturumunda Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk katılımcılara Pankobirlik ve Konya Şeker Modelini anlattı.

Konuk, Konya Şeker'in bir üretici kuruluşu olarak, üreticiyi ekonomik süreçlerin tamamına dahil ettiğini ve faaliyet alanını genişletmeye devam ettiğini belirtti. Konya Şeker modelinin bir yandan tarladaki üretim potansiyelini harekete geçirdiğini, üreticinin ekonomik değeri daha yüksek ürünler üretmesini sağladığını, öte yandan da tarladan rafa kadar kurulan sistem sayesinde tarımsal üretim üzerinden oluşan katma değerin üreticiye intikal etmesini sağladığını anlatan Konuk, tarım kesiminin artan refahtan daha çok pay almasını sağladığını söyledi.

Konya Şeker modelini ilgiyle takip eden katılımcılar Başkan Konuk'tan modelin detaylarını sordukları sorularla öğrendi. Geliştirdikleri iş modelinin hem yoksullukla mücadelede hem de var olan ancak kullanılamayan atıl potansiyeli harekete geçirmekte başarısının tescilli olduğunu vurgulayan Konuk, hem tecrübe ve birikimlerini paylaşmaya hazır olduklarını hem de dünyanın neresinde olursa olsun bu modelin başarısını katlayacak her türlü yeniliği modele eklemeye açık olduklarını belirtti.

Dört gün süren zirve boyunca aralarında Bill Clinton, ABD Başkanı Barack Obama, Ürdün Kralı Abdullah, Şili Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet gibi siyasetçilerin yanı sıra uluslararası ekonomi kuruluşlarının yöneticileriyle de görüşen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker'in faal olduğu sektörlerdeki birçok ülkeden çok sayıda şirketin tepe yöneticisiyle de sektörlerin durumunu ve iş birliği imkanlarını konuştu.

ABD merkezli dünyanın en önemli iş geliştirme şirketlerinden biri olan Roberts Law Firm.P.A.'nın Başkanı Mike Roberts ile Amerika başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde Konya Şeker ürünlerinin satışı konusunda bir toplantı gerçekleştiren Konuk, ilk etapta Konya Şeker'in ürettiği çikolata ve donuk ürünlerin ABD pazarına girişi için doğru ve güçlü partnerlerin seçimi hususunda söz konusu şirketle ön anlaşmaya da imza attı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Konuk, Konya Şeker Modelini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement