Konya'da 3 General Hakkında Yakalama Kararı - Son Dakika
Güncel

Konya'da 3 General Hakkında Yakalama Kararı

Konya\'da 3 General Hakkında Yakalama Kararı

Konya'da 3 general hakkında yakalama kararıKONYA'da, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

17.07.2016 15:53

Konya'da 3 general hakkında yakalama kararı

KONYA'da, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı. Şahar'ın ardından da Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündü ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş hakkında da yakalama kararı çıktığı ve 3 generalinde arandığı belirtildi.

Geçen 15 Temmuz günü bir kısım asker tarafından darbe girişimi eylemlerinin gerçekleşmesinin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'Yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan, Türkiye Cumhuriyeti'ne Silahlı İsyan' suçundan res'en soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Konya 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Aynı soruşturma kapsamında Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündü ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş hakkında da yakalama kararı çıktığı ve 3 generalinde arandığı belirtildi.

Aynı soruşturma Aralarında Jandarma Konya Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, Kadınhanı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Demir, Ilgın İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kanmur, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, yardımcısı Sefa Mercan, komiser yardımcısı İmdat Erdil ile 1 binbaşı, 1 yüzbaşı ve kimliği öğrenilemeyen 1 sivil gözaltına alındı.

KURMAY ALBAY, ASKERLERİ ERKENDEN GÖREVE ÇAĞIRMIŞ

Bölge Jandarma Komutanlığı'nda gözaltına alındığı belirtilen Kurmay Albay Sakaoğlu'nun, dün Cihanbeyli İlçesi'nde gerçekleşecek şenlikte görevli çoğunluğu Jandarma Özel Harekat'ta görevli uzman çavuşların bulunduğu 30 kişiyi de, şenlikten bir gün önce göreve çağırdı iddia edildi. Çağrı üzerine görev gelen 30 askerde ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürüyor.

44 HAKİM HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddiasıyla dün gece 44 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Soruşturma kapsamında 21 hakim ve savcının yakalandığı 23 hakim ve savcının da arandığı belirtildi.

ASKERİ BİRLİKLERDEKİ ÖNLEMLER DEVAM EDİYOR

15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimleri eylemlerinin ardından başta 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı olmak üzere askeri kışla, birlik, lojman ve birimlerinin girişlerinde belediyeye ait otobüs ve kamyonlarla alınan önlemler devam ediyor. Birliklere sadece hastaların ve gıda getiren araçların giriş çıkışına izin veriliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da 3 General Hakkında Yakalama Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement