Konya'da Fetö/pdy Operasyonu: 30 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Konya'da Fetö/pdy Operasyonu: 30 Kişi Gözaltına Alındı

Konya\'da Fetö/pdy Operasyonu: 30 Kişi Gözaltına Alındı

Konya'da FETÖ/PDY operasyonu: 30 kişi gözaltına alındıKonya'da Fetullahçı Törer Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik hakkında yakalama kararı çıkan aralarında işadamı ve akademisyenlerinde bulunduğu 73 kişiden 30'u gözaltına alındı.

09.08.2016 12:03

Konya'da FETÖ/PDY operasyonu: 30 kişi gözaltına alındı

Konya'da Fetullahçı Törer Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik hakkında yakalama kararı çıkan aralarında işadamı ve akademisyenlerinde bulunduğu 73 kişiden 30'u gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında bugünde ikinci dalga operasyonu gerçekleşti. Haklarında yakalama kararı çıkan aralarında işadamı ve akademisyenlerin bulunduğu 73 kişiden 30'u gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında örgüte grup sohbet toplantılarında finans toplayan örgütün bölge imamları ile eyalet imamlarına karşı sorumlu olan kişilerin olduğu belirtildi. Sohbet toplantılarında özellikle akademisyenlerin, örgüte bağış adı altında himmet parası vermesi konusunda işadamlarını yönlendirdikleri ileri sürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da Fetö/pdy Operasyonu: 30 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement