Konya'da Necmettin Erbakan Müzesi Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Konya'da Necmettin Erbakan Müzesi Kuruluyor

Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesinin Köyceğiz yerleşkesine kurulacak müzeye konulacak malzemeler için çalışma başlatılıyor.

17.06.2014 13:04  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi, eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın eser ve malzemelerinin yer alacağı müze kurulması için çalışma başlattı.

Üniversitenin Dedeman Otel'de düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, çalışmaların devam ettiği Köyceğiz Yerleşkesinde Necmettin Erbakan Müzesi'nin kurulacak olmasının heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Konunun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaretinde gündeme geldiğini anlatan Şeker, şunları kaydetti:

"Bu sene sayın Cumhurbaşkanımızdan bir davet aldım. Davetin konusu belirtilmemişti. Özel bir konu mu konuşacağız bilmiyordum. Tereddütlü bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettim. Yaklaşık bir saat süren görüşmede çok farklı konular konuşuldu. Ama, ana konu; sayın Cumhurbaşkanımız da aynı şeyleri düşünmüş ve 'Necmettin Erbakan Müzesi, kampüste kurulsun' diye aklından geçirmiş. Bunu bazı dostları ile de paylaşmış. Bize konuyu açınca, 'Efendim aile ile görüştük. Ailenin bazı tereddütleri vardı, onları bekliyoruz' dedim. Kendileri de 'ben aile ile görüşürüm, ortak akılla bunu bir an önce yapmakta yarar var' dedi. İnşallah bu anlamda bu müzeyi gerçekleştirmiş olacağız."

Müze için Erbakan ailesi ile de görüştüklerini ve somut adımlar atılmaya başlandığını ilettiğini dile getiren Şeker, "Erbakan ailesi ile yaptığımız görüşmelerde kendilerine üniversite içerisinde bir Necmettin Erbakan Müzesi kurma teklifimizi geçen sene iletmiştik. Damatları ile de geçen hafta sünnet törenlerinde görüştüm. Kendilerine, artık bu konuyu oturup daha derinlemesine konuşmamız ve malzeme toplamaya geçmemiz gerektiğini söyledim. Kısa sürede bu müze şekillenmiş olacak" diye konuştu.

Şeker, mimarların Necmettin Erbakan Müzesi ile ilgili projeyi hazırladığını ve animasyonunun ilgililere sunulduğunu aktardı.

Üniversitenin gelişimi ve yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Şeker, hukuk fakültesi kurulması teklifinin Yüksek Öğretim Kurulu'ndan geçtiğini, fakültenin yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştireceğini belirtti. Yeni üniversitelerin kurulmasıyla hukuk fakültelerinde öğretim üyesi açığının ortaya çıktığını vurgulayan Şeker, bu yönde bir tasarruf sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Şeker, üniversitenin 691 öğretim üyesi, 692 öğretim elemanı ve 23 bin öğrencisi ile sürekli geliştiğine işaret ederek, yeni yatırımları sinevizyon eşliğinde anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da Necmettin Erbakan Müzesi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement