Konya'da Ramazan Geleneği Coşkuyla Yaşatılıyor - Son Dakika
Güncel

Konya'da Ramazan Geleneği Coşkuyla Yaşatılıyor

Konya\'da Ramazan Geleneği Coşkuyla Yaşatılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Rahmet Akşamları, Mahalle İftarları ve Mahalle Meclisi ile Mahallede Ramazan Günleri isimli programlarla ramazanı en güzel şekilde yaşatıyor.

03.08.2012 22:46  Güncelleme: 01:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 100 Günde 200 Proje Kültürpark Akşamları kapsamında Ramazan ayına özel olarak düzenlediği Rahmet Akşamları, her akşam binlerce Konyalıyı buluşturuyor.

Kültürpark Amfi Tiyatro'da son olarak sahne alan Abdurrahman Önül, kendisini izleyen binlerce kişiyle birlikte Medine Gülü, Kerbela, Can Hazma, Medine'nin Yollarında, Kırmızı Güller gibi sevilen eserlerini seslendirdi.

Konsere katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da bir Ramazan coşkusunu yaşadıklarını, sadece Kültürpark'ta değil, mahallelerde, camilerde, her yerde sevgi, barış, kardeşlik içinde Ramazan ayının yaşandığını vurguladı.

Rahmet Akşamları'nda her gün Ramazan-ı Şerif'in bu coşkusuna katkı yaptıklarını dile getiren Başkan Akyürek, "Mahalle Meclisi, Mahalle İftarları ve mahalledeki Ramazan geleneğini yaşatan programlarımız var. Yeryüzünde birçok yerde zulüm gören kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olması dileğiyle Konya gibi Türkiye, Türkiye gibi Konya diliyorum" dedi.

Murat Yeni, Ensar Kardeşler, Sedat Uçan, İstanbul Gazelhanları, Grup Dergah, Sunay Akın'ın sahne aldığı Rahmet Akşamları 3 Ağustos Cuma Grup 571, 4 Ağustos Cumartesi Orhan Çakmak, 5 Ağustos Pazar M. Emin Kutlu, 6 Ağustos Pazartesi Agah, 7 Ağustos Salı Ö. Faruk Belviranlı ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Konya'da Ramazan Geleneği Coşkuyla Yaşatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement