Konya'daki "Paralel Devlet Yapılanması" Davası - Son Dakika
Yerel

Konya'daki "Paralel Devlet Yapılanması" Davası

"Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin Konya merkezli soruşturma kapsamında açılan davada iş adamı müşteki Nusret Argun, kendisine selam verenin örgüte alındığını belirterek, "İki kez konuştuğum kadını yıllarca dinlemişler.

10.11.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin Konya merkezli soruşturma kapsamında açılan davada iş adamı müşteki Nusret Argun, kendisine selam verenin örgüte alındığını belirterek, "İki kez konuştuğum kadını yıllarca dinlemişler. 'Nusret Argun istek ve taleplerimize cevap vermedi' denilerek operasyon yapıldı" dedi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Atayün'e sorularla devam ediyor. Müşteki avukatları, kendileri konuşurken Atayün'ün gülümsediğini ve kendilerine saygısızlık yapıldığını ifade edince mahkeme başkanı, "Ne yapayım, adamın gülümsemesinin önüne mi geçeyim? Her şey kayıt altına alınıyor" dedi.

Atayün, müştekilere ve avukatlarının sorularına cevap vermeyeceğini söyledi.

Sanıklar tarafından asılsız delillerle 2008'de şirketine operasyon düzenlendiği iddia edilen Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun, soru sormak için söz aldı.

"Bana selam veren örgüte alınmış"

Kendisinin değişik suç örgütleriyle bağlantılı yıllarca dinlendiğini, bir defa değil çok sayıda dinleme yapıldığını aktaran Argun, şunları kaydetti:

"Çete lideriyle, örgüt lideriyle hangi ittifakı mı görmüşler? Neden dinleme yaptılar? Hangi delillere ulaştılar, ulaşmadılarsa neden dinlemeye devam ettiler? Eşimi yıllarca niye dinlediler? Bana selam veren örgüte alınmış. İki kez konuştuğum kadını yıllarca dinlemişler. 'Nusret Argun istek ve taleplerimize cevap vermedi' denilerek operasyon yapıldı. Ben 187 yıl ceza aldım. Yolsuzluk ve kamuyu zarara uğrattığıma yönelik ellerinde belge varsa ben kendimi adliyeden atacağım."

Atayün, müşteki tarafından yöneltilen sorulara cevap vermedi

Bu sırada Atayün, "Niye bağırıyorsun?" diye sorunca, mahkeme başkanı, "Sen de konuşurken bağırdın" dedi. Mahkeme başkanının "Sorulara cevap verecek misin?" diye sorduğu Atayün, "Ben ciddi konulara cevap veririm" diye konuştu.

Mahkeme başkanı, Nusret Argun'a, "HSYK müfettişi gelmiş ifadeni almak için" dedi.

Söz alan sanık Memduh Oğuz'un avukatı Atilla Kart, "Yargılama devam ederken, müfettişin gelmesi bağımsız yargıya müdahaledir. Bu durumun tutanağa geçirilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, her şeyin kayda alındığını, olayı gizleme gibi bir durumun olmadığını bildirdi.

Kendisi ve üyelerin üzerinde bir baskı hissetmediğini vurgulayan mahkeme başkanı, "Üzerimde baskı olsaydı, duruşmadayken söylemezdim" dedi.

Duruşma sanık avukatlarının Atayün'e sorularıyla sürüyor

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturmanın gözaltı gerekçesi

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 19 ilde düzenlenen operasyonların gözaltı gerekçesinde, şüphelilerin, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin 2008'deki operasyonunda, Konya merkezli Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun ve 249 kişiye asılsız delillerle gözaltı işlemi yaptıkları iddiası yer alıyor.

Gerekçede, o dönemde Okyanus İnşaat'ın yaklaşık 200 dairesine satılmaması için tedbir konulduğu ancak şüphelilerden birinin bu dairelerden 2'sini usulsüz şekilde piyasadan daha ucuza satın aldığının ortaya çıktığı kaydediliyor. Yine şüphelilerden emniyet mensubu olduğu belirtilen kişinin, Konya'daki emlak şirketinin reklamında oynadığı, karşılığında da 2 daire aldığı öne sürülüyor.

Ayrıca, iş adamı Argun'un borsada halka arz edilen 75 milyon liralık doğalgaz şirketinin değerinin usulsüz soruşturmalarla düşürüldüğü ve değerinin çok fazla altında, 11 milyon liraya başka iş adamına sattırdıkları iddia ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement