Konya Ereğli Süt Üreticiler Birliği'nde Yönetim Kurulu Mahkemelik Oldu - Son Dakika
Güncel

Konya Ereğli Süt Üreticiler Birliği'nde Yönetim Kurulu Mahkemelik Oldu

Konya Ereğli Süt Üreticiler Birliği\'nde Yönetim Kurulu Mahkemelik Oldu

Ereğli Süt Üreticiler Birliği'nde yönetim kurulu mahkemelik olduKONYA'nın Ereğli İlçesi'nde Süt Üreticileri Birliği'nin 2014 yılındaki olağan genel kurul toplantısı, usulsüz yapıldığı iddiasıyla mahkemelik oldu.

07.06.2016 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ereğli Süt Üreticiler Birliği'nde yönetim kurulu mahkemelik oldu

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde Süt Üreticileri Birliği'nin 2014 yılındaki olağan genel kurul toplantısı, usulsüz yapıldığı iddiasıyla mahkemelik oldu. 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi de genel kurulla ilgili kararın 'yok hükmünde' olduğunu belirtip iptaline kararı verdi.

Ereğli Süt Üreticiler Birliği tarafından 25 Şubat 2014 günü yapılması gereken olağan genel kurul toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleşmedi. Bunun üzerine 4 Mart 2014 tarihinde yapılmasına karar verildi. 4 Mart günü yapılan genel kurulda, adayları destekleyen gruplar arasında yaşanan gerginlik sonucu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcisi ve Divan heyeti tarafından toplantıya son verildiğine dair tutanak tutuldu. İddiaya göre orada bulunan delegeler toplantıya devam etti ve toplantı sonucu adaylardan Ercüment Sarıkafa, yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Genel kurul öncesi yönetim başkanlığını yürüten Bahattin Öztürk de, 4 Mart 2014 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısı ile 7 Ağustos 2014 tarihinde sonradan yapılan olağanüstü genel kurul toplantısının usulsüz yapıldığını belirterek, Ereğli 2'nci Asliye Mahkemesi'ne genel kurul kararının iptali için 4 Eylül 2014 tarihinde başvuruda bulundu. Mahkeme, 10 Mayıs 2016 tarihinde davayı karara bağladı. Kararda, Davalı Ereğli Süt Üreticileri Birliği'nin 04 Mart 2014 genel kurul kararı ile 7 Ağustos 2014 genel kurul kararlarının 'yok hükmünde' olduğunun tespiti ile iş bu kararların iptaline' kararını verdi.

Bahattin Öztürk, mahkeme kararının ardından halen yönetim kurulu başkanlığını yürüten Ercüment Sarıkafa'nın, görevi usulsüz olarak yürüttüğünü ileri sürerek, üreticilerden toplanan sütün satılması sonucu elde edilen ve üreticilere sattıkları sütün bedeli olarak ödenecek paranın bulunduğu banka hesabını bloke ettirdi.

Öztürk, Mahkeme kararına uyulmadığı için ben üreticiler birliğine ait bankadaki hesabı bloke ettirdim. Bloke ettirdiğim içinde süt üreticilerine paraları ödenemiyor. Bloke ettirmemin nedeni de şu an resmi olarak başkanlık görevini benim yürütmem gerekiyor ama görev teslimi yapılmadı. O yüzden şu an ki yönetim parayı başka bir yere harcarsa, ben üreticilere bunun hesabını nasıl vereceğim.dedi.

Ercüment Sarıkafa da bugün üreticiler birliğinde yaptığı basın toplantısında, mahkeme tarafından yapılan genel kurulların yok hükmünde olduğuna ve iptaline karar verildiğini ancak eski yönetime görevi devretmesiyle ilgili bir karar olmadığını belirterek, Mahkeme kararı için temyize başvurdum. Yargıtay kararı 1, 1.5 yıl sürer. Burayı daha güzel yönetecek bir arkadaş varsa, Yargıtay kararını beklemeden seçim yapalım. Burayı temizleyelim, herkes bu dedikodudan kurtulsun. Ayrıca hukuk müşavirliğimiz görevimin devam ettiğine dair bankalara yazı gönderdi. Bankalarda blokeyi kaldırıp, üreticilerimize ödemeyi yapacak.dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Ereğli Süt Üreticiler Birliği'nde Yönetim Kurulu Mahkemelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement