Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Seferlerinin Başlama Töreni - Son Dakika
Güncel

Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Seferlerinin Başlama Töreni

Ulaştırma Bakanı Elvan "Konyalı ve İstanbullu hemşehrilerimiz inşallah 4 saat 15 dakika gibi bir sürede, bir şehrimizden diğer şehrimize ulaşmış olacak." dedi.

17.12.2014 15:21  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konyalı ve İstanbulluların, yeni başlatılan Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleriyle, 4 saat 15 dakika gibi bir sürede, bir şehirden diğerine ulaşabileceğini bildirdi. Elvan, "İnşallah Ocak ayı sonu itibarıyla saatte 300 kilometre hız yapan trenlerimizi aşamalı olarak devreye sokuyoruz. Dolayısıyla İstanbul-Konya arasındaki mesafe 4 saatin de altına düşecek" dedi.

Elvan, Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlatılması dolayısıyla Konya Tren Garı'nda düzenlenen törende, Konya-İstanbul demiryolu hattıyla ilgili bilgiler verdi.

Mevcut konvansiyonel demiryolu hattının toplam uzunluğunun 747 kilometre olduğunu ifade eden Elvan, toplam seyehat süresinin ise 13 saat olduğunu belirtti.

"İstanbul-Konya arasındaki mesafe 4 saatin de altına düşecek"

Elvan, bugün 13 saatlik seyehat süresini 4 saat 15 dakikaya düşüreceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Otobüsle seyehat etmek istediğiniz zaman Ankara üzerinden 714 kilometre, Afyon üzerinden ise 660 kilometre. Toplam seyehat süresi ise 10 saatin üzerinde. Dolayısıyla Konyalı ve İstanbullu hemşehrilerimiz inşallah 4 saat 15 dakika gibi bir sürede, bir şehrimizden diğer şehrimize ulaşmış olacak. Bununla da yetinmiyoruz. İnşallah Ocak ayı sonu itibarıyla saatte 300 kilometre hız yapan trenlerimizi aşamalı olarak devreye sokuyoruz. Dolayısıyla İstanbul-Konya arasındaki mesafe 4 saatin de altına düşecek. Diğer taraftan yapımına devam ettiğimiz tam 2800 kilometrelik hızlı tren ve yüksek hızlı tren hatlarımız var. Bu hatların tamamlanmasıyla Konya'dan İzmir'e 3 saat 40 dakikada, yine Konya'dan Bursa'ya 2 saat 40 dakikada, Konya'dan Sivas'a 3,5 saate Konyalı hemşehrilerimizin ulaşma imkanı olacak."

"Yerli, yüksek milli hızlı trenimizi 2018 yılında raylara indiriyoruz"

Demiryolu yatırımlarının her geçen gün arttığını anlatan Elvan, 2013 yılında 6,5 milyar liralık demiryolu yatırımlarının olduğunu, bu rakamın 2014'te 7,5 milyar liraya çıktığını bildirdi.

Önümüzdeki yıl 8,5 milyar liralık demiryolu yatırımı gerçekleştireceklerini aktaran Elvan, "2016 yılından itibaren de inşallah yılda 10 milyar liranın üzerinde demiryolu yatırımlarını gerçekleştirerek, hızla hem vatandaşlarımıza hem de sanayicilerimize rahat, kolay, ekonomik imkanlar sağlamış olacağız. Ayrıca kendi yüksek, milli hızlı trenimizi inşa etme çalışmalarına başladık. Mühendislik ve endüstriyel tasarım çalışmalarının ihalesine çıktık. İnşallah Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımıyla tamamıyla yerli, yüksek milli hızlı trenimizi 2018 yılında raylara indiriyoruz" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Seferlerinin Başlama Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement