Konya Mevlana'yı Anma Törenleri İçin Ahmet Özhan Yerine Bülent Ersoy Teklifi Valiyi Güldürdü - Son Dakika
Güncel

Konya Mevlana'yı Anma Törenleri İçin Ahmet Özhan Yerine Bülent Ersoy Teklifi Valiyi Güldürdü

Konya Mevlana\'yı Anma Törenleri İçin Ahmet Özhan Yerine Bülent Ersoy Teklifi Valiyi Güldürdü

Konya Valisi Muammer Erol'un, 7-17 Aralık tarihleri arasında Mevlana'yı anmak için düzenlenen törenleri değerlendirdiği basın toplantısında, törenlerde konser veren sanatçı Ahmet Özhan gündeme geldi.

25.12.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Valisi Muammer Erol'un, 7-17 Aralık tarihleri arasında Mevlana'yı anmak için düzenlenen törenleri değerlendirdiği basın toplantısında, törenlerde konser veren sanatçı Ahmet Özhan gündeme geldi. Özhan'ın, ilerleyen dönemlerde hayatını kaybettiği zaman yerine geçecek sanatçının da konuşulduğu toplantı da bir gazetecinin Ahmet Özhan'ın yerine esprili bir şekilde Bülent Ersoy'u önerdi. Vali Erol de, gülerek esprili bir şekilde, "Ben bunu alkışlarım. Bunu not olarak ilan edebilirsiniz. Taraf gazetesi muhabirimiz Şeb-i Arus için Bülent Ersoy'u teklif etti. Vali de alkışladı."dedi.Mevlana'ya anmak için 7 Aralık tarihinde başlayan 'Mevlana'nın 741'inci Vuslat Yıldönümü ve Uluslararası Anma Törenleri', 17 Aralık günü Şeb-i Arus törenleriyle sona erdi.

Vali Muammer Erol da bugün Dedeman Otel'de, anma törenlerini değerlendirmek için törenlerin hazırlanmasında aktif rol alan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Törenlerde gerçekleştirilen etkinliklerin anlatıldığı toplantının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Bir gazeteci Şeb-i Arus törenlerinin neden sadece Konya'da değil de İstanbul'da da düzenlendiğini sorması üzerine Vali Muammer Erol, törenlerin aslına uygun olarak yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Vali Erol, törenler başlamadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan'ın törenlerde konser verip, vermemesinin gündeme geldiğini hatırlattı.

Vali Erol, şunları söyledi: "Ben hazırlıklar sırasında sordum. Farklı zamanlarda Konyalıların bir kısmının karşı, bir kısmının yanında olduğu Ahmet Özhan konseri olsun mu? olmasın mı? diye. Bu da hep kafalarımızı meşgul eden, basında yer bulan, tartışılan ve sonuçta çok da bir şeyin fark etmediği bir şeydir. Ama bir ara geçmiş dönemde Ahmet Özhan dışında bir sanatçıyla bir şeyler yapılmaya çalışılmış. Operadan bir şeyler getirilmiş. Ama çok da ilgi alaka da görmemiş. Fiyasko denilecek bir tablo da ortaya çıkmış. Değişim arzulanabilir. Ama yapılacak değişimin olması gereken ve tasvip edilen bir şey olmasını ortaya çıkartmak da oldukça zor. Buna çalışıyoruz. Çalıştık ama gücümüzün yettiği de bu kadar. Değişimi biz de arzu ediyoruz ama değişim adına yapabileceklerimiz de bu kadar."

Bir gazetecinin "Allah geçinden versin. Ahmet Özhan ölürse alternatifi mi yok mu? sorusu üzerine Vali Erol, "Sizce var mı?"şeklinde cevap verdi. Gazeteci de "Piyasada bir çok sanatçı var"dedi. Vali Erol da, "Sizce başka bir isim var mı diyorum. Hemen piyasaya düşürüyorsun. Piyasaya düşürmeden şu olur, diyebileceğiniz bir öneriniz var mı?" dedi. Gazeteci de ise Ertuğrul Erkişi, olabileceğini söylemesinin ardından toplantı salonuna dönen Vali Erol, verilen ismi tanıyan olup olmadığını sordu.

Bu sırada başka bir gazeteci de Ahmet Özhan'ın yerine esprili bir şekilde Bülent Ersoy'u önerdi. Vali Erol da gülerek "Ben bunu alkışlarım. Bunu not olarak ilan edebilirsiniz. Taraf gazetesi muhabirimiz Şeb-i Arus için Bülent Ersoy'u teklif etti. Vali de alkışladı."diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Ahmet Özhan'ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10 gün süresince programlarda resmi olarak görevlendirildiğini ve ekstra bir ücret almadığını belirtti.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Mevlana'yı Anma Törenleri İçin Ahmet Özhan Yerine Bülent Ersoy Teklifi Valiyi Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Nurgül Baltacı.: Kültür ve turizm Bakanlığına sonsuuuuuuz teşekkürler. AHMET ÖZHAN sız bir tören düşünülemez. 0 0 Yanıtla

Advertisement