Konya'nın Anıtsal Eseri Yeni Stadyum - Son Dakika
Spor

Konya'nın Anıtsal Eseri Yeni Stadyum

Konya\'nın Anıtsal Eseri Yeni Stadyum

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’ya yaptıkları spor yatırımlarını yeni stadyum ile taçlandırdıklarını söyledi.

18.08.2014 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'ya yaptıkları spor yatırımlarını yeni stadyum ile taçlandırdıklarını söyledi.

42 bin kişilik yeni Konya Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'nin en büyük statlarından birini Türk sporunun hizmetine sunduklarını bildirdi.

Başkan Akyürek, Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan 10 bin kişilik spor ve kongre merkezinin ardından yeni Konya Stadyumu'nun Konya'ya büyük değer kattığını ifade etti.

Akyürek, yeni Konya Stadyumu'nun dünyada iz bırakacağını belirterek, "Bir futbol topu şeklinde ve yeşil-beyaz renklerdeki bu stadı herkes hatırlayacak. Stadın altında 500 araçlık yer altı otoparkı var. 3 bin araçlık yer üstü otoparkı var. 54 loca var. Zemin ısıtmalı, drenaj ve ısıtma sistemi son derece güzel. Kışın buzlanma olmayacak. Rahat maç oynanacak, tribünler ısıtılacak. Koltuklar Avrupa standartlarında. Bazı alanlarda özel tip koltuklar var. Stadın en iyi yeri basın tribünü olarak ayrıldı. Skorbord 72 metrekare ekrandan oluşuyor. 40 seyirci çıkışı, 14 girişi var. Engelli asansörleri, mescitler var. Burada bir spor müzesini de hayata geçireceğiz" dedi.

"OLİMPİYAT KÖYÜNE HAZIRLANIYORUZ"

Başkan Akyürek, stat çevresinde olimpiyat köyü yatırımlarının da başlayacağını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Konya yeni stadıyla anıtsal bir esere daha kavuşuyor. 60-70 yıl ihtiyaca cevap verecek, ulusararası maçların oynanabileceği anıtsal eserler Türk sporuna kazandırılıyor. Belediye imkanlarıyla yapılan tek stadyum burasıdır. Konya'daki spor altyapısını güçlendirmiş oluyoruz. Burada bir olimpiyat köyü hazırlanıyor. En önemli eser stadyumdu, tamamlanmasını bekliyorduk ve bitti. Şimdi yüzme havuzundan kapalı salonlara kadar diğer kompleksler hazırlanmaya başlanacak. Şehirler arası rekabette Konya'yı öne çıkarıyoruz. Futbol ekonomisine katkı yapmış oluyoruz. Konya Stadı'nda oynanacak maçlar Konya ekonomisine, futbol ekonomisine katkı yapacak."

Başarılı sporcuların kaliteli tesislerde yetiştiğini vurgulayan Başkan Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi tesislerinin Konyaspor'un ve Konya'nın sporda başa oynamasına vesile olacağını kaydetti.

"KONYASPOR PARASINI KAPTIRMAMALI"

Konyaspor'un futbol simsarlarına para kaptırmaması gerektiğini dile getiren Başkan Akyürek, "Kulüp yönetimi akılcı yönetim sistemini devam ettirerek altyapıya önem vermeli. Konyaspor parasını kalitesiz yabancılar ya da futbol oynamayı düşünmeyen futbol simsarı olmuş bazı kişilere kaptırmamalı. Bunun somut örnekleri vardır geçmiş dönemlerde. Konya'nın kayba tahammülü yoktur. Şu an yapılan akılcı değerlendirmeler devam etmelidir. Taraftar grupları ve seyirciler de bu stadı tam olarak doldurmalıyız. Passolig alımında Anadolu lideriyiz ama Türkiye lideri olmalıyız. Konya'da en az 50 bin Passolig kartı satılmalıdır. Ben de Passolig kartımı bugün alacağım. Stadımızı doldurup takımımıza destek olmalıyız" şeklinde konuştu.

Başkan Akyürek, konuşmasının ardından basın mensupları ile birlikte 42 numaralı yeşil-beyaz renklerdeki Konyaspor formasını giyerek poz verdi ve yeni stadyumu gezdirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Konya'nın Anıtsal Eseri Yeni Stadyum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement