Konya Tarım Sektörü Yatırım Kılavuzu Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Konya Tarım Sektörü Yatırım Kılavuzu Tanıtım Toplantısı

MEVKA tarafından "Doğrudan Faaliyet Desteği" kapsamında hazırlanan Konya Tarım Sektörü Yatırım Kılavuzu tanıtım toplantısı yapıldı.

24.10.2013 10:18

MEVKA tarafından "Doğrudan Faaliyet Desteği" kapsamında hazırlanan Konya Tarım Sektörü Yatırım Kılavuzu tanıtım toplantısı yapıldı.

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman, Dedeman Otel'de yapılan toplantıda, projenin hizmet tedarikçisinin Konya Teknokent Teknoloji Geliştirme Hizmetleri A.Ş. olduğunu belirterek, Konya Tarım Sektörü Yatırım Kılavuzunun Konya Teknokent tarafından oluşturulan proje ekibi tarafından hazırlandığını söyledi.

Konya Tarım Sektörü Yatırım Kılavuzunun, Konya ilinin tarım alanındaki potansiyelinin ve tarım sektörüne sunduğu imkanların en etkin biçimde değerlendirilmesi ve bu yolla yeni tarım yatırımlarının bölgeye çekilmesi amacıyla hazırlandığını ifade eden Akman, "Tarımsal üretiminin ve istihdamının artırılması, tarımdan elde edilecek gelirin ve ihracatın artırılması, bunun sonucunda bölgenin ve ülkemizin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlanması da projeyi hazırlama amaçlarımız arasında yer alıyor. Kılavuzun öncelikli amaçlarından biri de bölgedeki hazine arazilerinin il sınırları içinde, tarım sektöründe yatırım yapmayı düşünen potansiyel yatırımcılar tarafından etkin biçimde kullanımının sağlanmasıdır" diye konuştu.

Akman, Konya'da tarım sektörüne yatırım yapmak için belirlenen 10 nedeni, "Genç ve nitelikli insan kaynağı, stratejik konum, yatırımcılara tahsis edilebilir geniş arazi varlığı, Konya Ovası Projesi (KOP), tarımsal yatırımlara yönelik önemli teşvik, destek ve muafiyetler, uygun ekoloji ve güçlü tarım kültürü hızlı gelişen tohumculuk sektörü, gelişen modern meyvecilik ve bağcılık modern hayvancılık potansiyeli, tarıma girdi veren güçlü sanayi ve nitelikli destekçi kurumlar" şeklinde sıraladı.

Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.  Dr. Bayram Sade ise Konya'da tarım sektörünün  istihdam edilen nüfus, ürün çeşitliliği, üretim miktarı, tarıma dayalı sanayiye katkısı açısından ülke ekonomisi ve gıda güvenliği açısından önemli bir yere sahip olduğunu aktardı.

MEVKA Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver "Rakamlarla Konya", MEVKA Konya Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarından Arif Köseoğlu ise "Tarım Sektörü Yatırım Kılavuzu Takdimi" isimli sunu gerçekleştirdiği toplantıya, Konya Valisi Muammer Erol, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Tarım Sektörü Yatırım Kılavuzu Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement